StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:30-09-2014
Bijgewerkt op:30-09-2014 13:37

Rabo veldrit in Montfoort, een mooi wielerevenement voor iedereen.

Bron: Peter van Dieen
  

Op zaterdag 4 oktober vindt alweer de 6e editie plaats van de Rabo veldrit in het stadspark van Montfoort. Op het mooie, maar zware parcours tussen de Parklaan en de Provinciale weg verschijnt opnieuw de Nationale top in alle categorieën aan het vertrek.

Maar wat dit evenement zo uniek maakt is dat iedereen kan deelnemen aan een wedstrijd, dus ook renners zonder wedstrijd licentie.

Allereerst komen de KNWU wedstrijd categorieën aan bod. Om 10.30 uur wordt er begonnen met een wedstrijd voor Amateurs en Sportklasse. In die wedstrijd starten er direct al een aantal regionale kanshebbers. Uit Montfoort staan Marc Scholman, Robert van Spanje en Jari Looman aan het vertrek en uit Woerden Niels van Baar en Glenn Thomas. Maar zij zullen het moeten opnemen tegen coureurs uit het hele land waaronder de huidige Nederlands kampioen.

De tweede wedstrijd is een combinatie van de categorieën Nieuwelingen en Junioren (15/16 & 17/18 jaar). In deze wedstrijd zullen onder andere Joey van den Broek, Quinten- en Xavier van Kappel uit Woerden van start gaan.

Om 12.30 uur is het de beurt aan de vrouwen. Zowel de Nieuweling meisjes als de junior- en elite vrouwen zullen tegelijk van start gaan. In onze regio zijn er een aantal talentvolle jonge vrouwen die zeker zullen meestrijden om de podiumplaatsen zoals Julia Boschker, Anniek van den Broek en Rachelle van Kappel uit Woerden en Melanie van Putten uit Hagestein.

Als slotact van de Nationale wedstrijden komen de masters aan het vertrek. Naast Nationaal Kampioen Lars Rietveld uit Oudewater (zie foto) is er een groot peloton van regionale en nationale renners die elkaar zullen betwisten om de ereplaatsen en de zoenen van de ronde miss.

En daarna is het de beurt aan iedereen die weleens wil deelnemen aan een wedstrijd op een echt cyclocross / mountainbike parcours. Om 14.30 uur start de Rabo Dikke Banden race voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar. Voor de deelnemers zijn er helmen beschikbaar en een leuk presentje, dus als je in het bezit bent van een geschikte fiets dan ben je van harte welkom!

De laatste wedstrijd is de burgerronde voor senioren. Dit is de eerste wedstrijd die deel uitmaakt van een klassement over 3 wedstrijden. De andere 2 wedstrijden worden gehouden in Woerden en Oudewater. Naast een leiderstrui voor de leider in het klassement worden er prijzen beschikbaar gesteld door BikeCenter Woerden. De burgerronde bestaat uit een wedstrijd voor cyclocross fietsen en een wedstrijd voor ATB fietsen. Voorwaarden voor deelname zijn dat de renner niet in het bezit mag zijn van een wedstrijd licentie van de KNWU en dat men een valhelm moet dragen. Inschrijven kan op de wedstrijddag in de tent op het parcours. In dezelfde tent zorg Cafe de Plaats voor het eten en drinken.

Dankzij een groot aantal trouwe sponsors is de toegang voor dit mooie evenement opnieuw helemaal gratis.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024