Geplaatst op:28-09-2014
Bijgewerkt op:29-09-2014 20:36

Luno - Dijkvogels

Bron: Paul van Agthoven

De LUNO selectie zit zoals ze dat zeggen “in de flow”, vorige week werd door zowel het eerste als het tweede gewonnen in Almkerk en het getoonde spel liet zijn dat we op de goede weg zijn. Dus vasthouden die “flow” zou je dan zeggen…vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Details maken het verschil en iets ongrijpbaars als vorm en flow zijn er soms gewoon. Dus gewoon doorgaan met wat we aan het doen zijn; het voordeel van een achttal en prachtige accommodatie maken het trainen ook een stuk eenvoudiger. Dus vol goede moed de wedstrijden tegemoet tegen Dijkvogels; een onbekende tegenstander en aan de stand te zien een tegenstander waar zowel LUNO 1 als 2 kansen tegen hebben.

LUNO 2 mocht de spits afbijten, onder leiding van Rogier van Elzakker (de scheids had afgemeld) begon The Second met goed veldspel. Toch maakte Dijkvogels het eerste doelpunt maar LUNO 2 was de beter ploeg; mooie aanvallen en meerdere doelpuntmakers bracht de jonge LUNO ploeg op een 9-3 voorsprong. Niets aan de hand zou je zeggen maar Dijkvogels kwam toch nog redelijk dicht in de buurt. Goed om te zien dat de voorsprong toch behouden kon worden en won LUNO uiteindelijk verdiend met 16-13

Dan LUNO 1, zoals gezegd de vorm is er nu proberen dit vast te houden en de dingen die nog niet goed gaan verbeteren. Om half 4 werd er onder toeziend oog van de hoofdsponsor, oud -LUNO 1-dames-trio en tientallen LUNO leden begonnen en Dijkvogels nam als eerste een voorsprong: 0-1. Dit zou uiteindelijk ook de enige voorsprong zijn voor de ploeg uit Maasdijk want LUNO 1 dat vorige week vooral via Rick Barten de korf goed wist te vinden ging de eerste helft flink los.
Maar ook Dijkvogels deed prima mee; het publiek werd getrakteerd op flink wat doelpunten en dit komt ook mede door de nieuwe veldafmetingen (40 bij 20) ; het spel is sneller geworden en er kan eerder worden geschoten. Binnen 3 minuten stond het al 2-2 en LUNO gaf gas, bijna elke aanval leverde een doelpunt op en LUNO nam een 7-3 voorsprong.
De voorsprong van die 4 soms 3 doelpunten bleef de hele eerste helft staan en beide teams maakten er uiteindelijk 23 in de eerste helft. Zoals eerder vermeld was het vorige week Rick Barten, nu deden Ella Elenbaas 3x en Daisy van Dockum  3x keurig mee waardoor de ruststand, 13-10, bijzonder was te noemen.

De tweede helft hetzelfde rendement halen zou lastig worden, dus vooral verdedigend moesten we zaken op orde hebben. De tweede helft een zelfde speelbeeld, weliswaar minder doelpunten (18) maar wel continue een voorsprong voor de ploeg uit Linschoten. Dijkvogels gaf niet op en dat sierde de tegenstander want spelen tegen een ploeg wat zo makkelijk scoort als LUNO vandaag is niet gemakkelijk. Via 13-11 werd het 14-13 maar drie doelpunten op rij gaven weer wat lucht: 17-13
De wedstrijd was nog lang niet gespeeld, nog zo’n kwartier op de klok en langzaam lonkte de 20e treffer. 19-15 door Rick Barten en Dijkvogels antwoorde weer; 19-16 en19-17. Rick Barten maakte uiteindelijk de 20e en Dijkvogels bleef de druk opvoeren; 20-18 en 20-19!
LUNO leek wat van slag en in de aanval lukte het niet om de juiste mensen in de punt te krijgen, gelukkig stond de verdediging goed en twijfelgevallen werden in het voordeel van LUNO gegeven.
Ook dat is een kwaliteit waar LUNO de laatste jaren slimmer in is geworden en net voordat Thijs Hoogendoorn in de ploeg zou gaan komen knalde Marco Barten de bevrijdende 21-19 binnen. Nog een minuut of 3 en het kon niet meer misgaan zeker toen Rick Barten de laatste van de middag raak schoot. 22-19

Een geweldige uitslag en zeker voor het publiek een mooie wedstrijd; beide ploegen vol op de aanval en uiteindelijk LUNO ,dat net wat slimmer in belangrijke fases, de volle winst pakte.

Volgende week de uitwedstrijd in Vlaardingen hopelijk vallen de schoten dan weer net zo goed als dit weekend.