StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:26-09-2014
Bijgewerkt op:26-09-2014 19:46

Jeugdsportfonds helpt kansarme kinderen

Bron: Jorrit Hansen
  

Kinderen willen graag nieuwe sport kiezen bij start sportseizoen

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en daarmee ook het nieuwe sportseizoen. Veel kinderen proberen nu een nieuwe sport uit, maken vriendjes en ontwikkelen zich op deze manier spelenderwijs. Helaas zijn er heel veel kinderen voor wie dit vanwege de financiële thuissituatie niet is weggelegd. Voor hen is het Jeugdsportfonds Montfoort actief. Het fonds betaalt de contributie en waar nodig de sportattributen voor kansarme kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar uit de gemeente Montfoort. Deze kinderen worden aangemeld door een intermediair. Dit is een professional die de gezinssituatie van het kind kent. Intermediairs en andere geïnteresseerden kunnen terecht op utrecht.jeugdsportfonds.nl.

Jeugdsportfonds

Als een aanvraag van een intermediair wordt geaccepteerd, kan het kind of de jongere een seizoen lang sporten. Een jaar later wordt gekeken of de financiële situatie van de familie nog steeds dusdanig is dat een nieuwe aanvraag is gewenst. “Op deze manier helpen we jaarlijks veel kinderen in Montfoort”, vertelt projectleider Henk Folkers van het Jeugdsportfonds. “En dat is belangrijk, want een kind verdient het om te sporten met vriendjes en vriendinnetjes. Op die manier groeit het op sociaal vlak en natuurlijk fysiek. Maar we weten dat er veel kinderen zijn die onze hulp nodig hebben, maar ons nog niet hebben gevonden. Zij kunnen contact opnemen over de mogelijkheden met potentiële intermediairs, zoals een leerkracht, jongerenwerker, jeugdhulpverlener of huisarts.”

Meer informatie

Meer informatie over het Jeugdsportfonds staat op www.jeugdsportfonds.nl. Met vragen over het Jeugdsportfonds kan contact worden opgenomen met Henk via e-mailadres henk.folkers@jeugdsportfonds.nl of telefoonnummer 06-20074161.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024