StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:13-11-2023
Bijgewerkt op:13-11-2023 13:35

Jerome le Visage Souriant is onze nieuwe Stadsprins

Bron: Ruben Hesselink, voorzitter Les Boutonniers, foto Marina Kemp
  

Onze prinsbekendmaking viel weer ouderwets op zaterdag de 11e van de 11e. We hebben een mooi feest gevierd in “De Commanderij van St. Jan”. Anders dan andere jaren, iets eerder op de avond. Nadat we afscheid namen van aftredend prins Rob le Porteur de Chaleur om 20:11, konden we kennismaken met de nieuwe stadsprins van Knopengein.

Om 21:11 was het zover en verscheen er in bewegend beeld, een tekenaar via een beamer op de muur. Een hand tekende een cartoon om te verklappen wie de prins werd. Eerst maakte de tekenaar bekend dat er 3 raadsheren zijn: Rob, Ruben en Perry. Daarna werd getekend dat Martijn, Jeroen Kuyf, Joerie, Justin, Ron, Terus en Vincent deel uitmaken van het kabinet van de prins. Toen werd het spannend, want al deze heren waren dus automatisch niet de prins.  
Op het podium stond ondertussen iemand onherkenbaar te tekenen achter een wit scherm. Naarmate de tekening op de beamer vorderde, werd steeds duidelijker om wie het ging. De spanning steeg onder de aanwezige leden van o.a. Les Boutonniers, Les Femmes des Coeurs en de Blauwblaadjes uit Oudewater. Toen sprong de onherkenbare stuiterbal door het scherm en daar stond hij dan, onze nieuwe stadsprins, Jeroen Boumans.
Hierna sprak de kersverse prins het publiek toe en vertelde met een brede lach (le visage souriant betekent ‘de lachebek’), dat hij het een enorme eer vindt om de stadsprins te mogen zijn.

Gezien zijn voorliefde voor kleur en vrolijke, grappige tekeningen is het thema dit jaar “Knopengeins Cartoonfestijn’. Denk aan ‘Fokke & Sukke’ en andere grappige korte cartoon verhaaltjes, hiermee kan iedereen weer z’n creativiteit de vrije loop laten!

Wie is Jeroen?
Jeroen is 48 jaar en hij is geboren in de Keizerstraat. Onze enthousiaste, goedlachse prins is getrouwd met Christel en heeft 2 dochters: Zazu en Fenna. Het is een echt carnavalsgezin met papa Jeroen als lid bij de Boutonniers en mama Christel bij Les Femmes des Coeurs. Jeroen vult zijn week verder bij ‘Hellebrekers’ waar hij de functie van contractcoördinator vervult. Daarnaast is hij geïnteresseerd in alles wat met automotive te maken heeft en neemt hij deel in verschillende commissies binnen Les Boutonniers. Hij is verder altijd in voor een bak koffie, dus laat je niet tegen houden als je hem herkent in de supermarkt.

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024