StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:05-06-2023
Bijgewerkt op:05-06-2023 10:15

De Hollandsche IJssel is weer schoon!!!

Bron: John van Echtelt
  

Enkele maanden geleden ontstond op een bijeenkomst van het Platform Utrechtse Waarden bij John van Echtelt (Montfoort Vitaal) het idee om het zwerfafval in de Hollandsche IJssel op een sup board op te ruimen. Richard Proost (Richard Proost Sport/Pro-Sup) en Zwerfvuilambassadeur Sylvia Benschop (Duurzaam Montfoort) waren wel voor dit idee te porren. Afgelopen weekend is het idee voor de eerste keer realiteit geworden.

Op vrijdag 2 juni hebben zes afvalopruimers gratis clinic suppen van Richard Proost gevolgd, zodat deze mensen de basistechnieken onder de knie krijgen.
De reacties waren positief. Het is een mooie manier om met suppen in contact te komen én het is voor het goede doel: een schone IJssel in Montfoort.
Op zaterdag 3 juni zijn tien mensen twee uur bezig geweest om zwerfafval op te ruimen. Doordat de Hollandsche IJssel een stromend water is, viel hoeveelheid gelukkig wel mee. Het afval lag niet midden op het water, maar vooral in de beschoeiing.

Ook heeft één deelnemer een deel van de Montfoortse Vaart, het water tussen de sluis en Linschoten, schoongemaakt.  
Het was een zonnige en geslaagde middag. In totaal hebben de deelnemers ruim 30 kilo afval opgeruimd. Een heel mooi resultaat! Na afloop is de groep nog wat gaan drinken bij ’t Oude Stadhuis. Daar kregen ze bitterballen en andere hapjes aangeboden.

Hoogstwaarschijnlijk wordt dit initiatief later dit jaar en/of volgend jaar herhaald. Mocht je interesse hebben om de volgende keer mee te doen, neem dan contact op met Sylvia Benschop per mail: z.ambassadeurs@gmail.com. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud. Je hoeft geen eigen sup board te hebben. Kinderen kunnen meedoen vanaf 10 jaar en een zwemdiploma is een vereiste.


 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024