StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:30-05-2023
Bijgewerkt op:30-05-2023 17:30

Burgemeester op bezoek bij 50-jarig huwelijkspaar Van Schaik

Bron: Ad Huizer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Vandaag, 30 mei 2023, bezoekt burgemeester Petra van Hartskamp het 50-jarig huwelijkspaar Gert en Sjaan van Schaik. De plaatselijke pers is ook van de partij. Wij worden uiterst gastvrij ontvangen met thee en koek. 

Hoe is het begonnen? 
Gert (73) komt uit Montfoort en Sjaan (74) uit Houten. Zij hebben elkaar ontmoet bij, hoe kan het ook anders, dansles in Utrecht. In 1e instantie nog in een groep, daarna vooral samen. Het paar is verloofd in 1972. Op 8 mei 1973 zijn zij voor de wet getrouwd en op 11 mei 1973 voor de kerk. 

Verrassende huwelijksdag
De kerkelijke plechtigheid had een verrassing in petto: Gert kwam anderhalf uur te laat! De chauffeur die hem zou brengen kreeg onderweg een ongeluk. 
In die tijd waren er geen mobieltjes natuurlijk, dus de familie (behalve Sjaan!) was heel ongerust. Na anderhalf uur kwam Gert rustig opdagen en kon de plechtigheid worden ingezet. Frappant toeval was dat bij de kerk een bord stond met de tekst "bruidegom gevraagd". 

Hoe gaat het verder? 
Na het huwelijk betrekt het kersverse echtpaar hun woning in Montfoort op de Bovenkerkweg. Daar wonen zij nu nog, naar volle tevredenheid. 
Gert en Sjaan hebben 2 kinderen, een zoon uit 1975 en een dochter uit 1977, en 4 achterkleinkinderen. Zij variëren qua leeftijd van 9 tot 17 jaar, 3 meisjes en 1 jongen. Alle kinderen en kleinkinderen wonen in Montfoort. Sjaan heeft altijd thuis gewerkt als huisvrouw. Gert heeft zijn hele werkzame leven als vrachtwagenchauffeur (Nederland) gewerkt. Op zijn 63e waren de 40 dienstjaren vol en is Gert gestopt. Wel heeft hij daarna nog tot Corona uitbrak 2 dagen per week ritjes gemaakt. 

Hobby's
Gert en Sjaan delen veel hobby's. Ze hebben samen een caravan, die vooral wordt ingezet bij fietsvierdaagses. Jaarlijks worden zo'n 5 fietsvierdaagses gereden, ongeveer 40 kilometer per dag. De Vierdaagses van o.a. Otterlo, Winterswijk en Drenthe mogen al jaren op hun deelname rekenen. De laatste jaren wordt de e-bike gebruikt, daarvoor de gewone fiets. Het is eenmaal gebeurd dat het 3 dagen regende en een dag flink stormde, maar dat mocht de pret niet drukken. Vooral de saamhorigheid onderweg, aan de finish en op de camping spreekt Gert en Sjaan erg aan. 

Na het fietsseizoen wandelen ze veel. Sjaan doet aan line-dancen in Montfoort. Gert ligt in de zomer al om kwart voor 7 in het gemeentelijke zwembad! 

Sjaan heeft als hobby kippen. Helaas nu niet meer in levende vorm, maar in huis is de hobby prominent aanwezig. Ze vertelt enthousiast over een ons onbekend kippenras: de Antwerpse baardkriel. 

Gert doet ook vrijwilligerswerk voor de SWOM: Post rondbrengen, mensen rijden met de SWOM-auto en eten rondbrengen. 

Geheim goed huwelijk
Gert en Sjaan onthullen de geheimen van een goed huwelijk. 
Veel dingen samen doen, maar elkaar ook vrijlaten. Elkaars verschillen respecteren en samen leuke dingen blijven doen. 
Wel, het is duidelijk dat dit recept bij Gert en Sjaan werkt! 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023