StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-12-2019
Bijgewerkt op:03-12-2019 15:49

Actiegroep BOM krijgt steun uit Den Haag

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
  

Op maandag 2 december kregen de bewoners van het Antoniushof en de actiegroep BOM bezoek van de fractievoorzitter van de SP in de Tweede kamer Lilian Marijnissen en het Tweede kamerlid Maarten Hijink, die woordvoerder zorg is. De bijeenkomst vond plaats in het atrium en na een korte voorstel ronde konden de bewoners hun onvrede uiten over de hele gang van zaken.

Het belangrijkste naast het behouden van de Bloesemhof en de Vlinderhof was dat ook de 24-uurs zorg behouden blijft. Het is jammer dat alles op geld gestuurd wordt volgens een van de bewoners. Er moet voor gezorgd worden dat alle bewoners hier kunnen blijven. Het is een groot emotioneel probleem als inwoners van de Bloesemhof moeten verhuizen, zowel voor hen zelf als voor familieleden die vervolgens niet meer op bezoek kunnen gaan.

Angelique Huntink sprak vervolgens haar verbazing uit over de houding van de gemeente. Het is een blinde muur volgens haar. Zelfs een extra raadsvergadering werd afgekapt. Ook de bewoners kunnen hun verhaal niet kwijt bij het college. Een andere aanwezige schetste het traject nadat dit nieuwe college aantrad.

Mevrouw Marijnissen reageerde, dat alle problemen draaien om geld. Daarom heeft haar fractiegenoot Dhr. Hijink op 3 december mondelinge vragen gesteld aan de Minister van VWS. Ook wil zij de actiegroep graag ondersteunen in hun strijd voor het behoud van alle zorg in Montfoort. Je moet tenslotte gewoon oud kunnen worden in je eigen buurt/ omgeving.

Gemeente Montfoort moet dan ook uitspreken dat andere zorginstellingen gebruik moeten kunnen maken van de beschikbare locaties. Hierbij is de politieke wil van groot belang en moet het college zeggen “wij laten dit niet gebeuren”.

Ter ondersteuning kreeg Angelique symbolisch een roeispaan uitgereikt als ondersteuning vanuit de landelijke politiek, want samenwerking op alle fronten is van groot belang om de barrière die het college opwerpt te doorbreken. Hierna kreeg mevrouw Marijnissen nog een korte rondleiding door het gebouw en werd deze bijeenkomst afgesloten.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024