StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:27-06-2018
Bijgewerkt op:27-06-2018 21:16

Eikenprocessierups in Montfoort

Bron: gemeente Montfoort
    

Ook dit jaar hebben we de eikenprocessierups in de gemeente Montfoort. De eikenprocessierups (Thaumetopoea precessionea linnaeus) verplaatst zich hoofdzakelijk in rijen achter elkaar in de eikenboom. De rupsennesten zitten vaak op de stam van de eikenboom. Op ongeveer 60 bomen is de rups inmiddels geconstateerd in de gemeente.


Wat doet de Eikenprocessierups
De rups kan voor gezondheidsproblemen zorgen bij mens en dier. De processierups laten zogenoemde brandharen los die voor jeuk en huiduitslag kunnen zorgen. Daarnaast kunnen de haartjes voor irritatie van de luchtwegen en ogen zorgen.

Bestrijding
Op locaties waar veel publiek komt, verwijdert de gemeente de plukken/nesten met rupsen door ze weg te zuigen. Dit is de meest veilige methode waarbij geen haartjes vrijkomen. Bomen waarin de rups geconstateerd is, worden gemarkeerd met een rood-wit lint.

Risico voor de gezondheid
Ons advies is plekken te mijden waar de eikenprocessierups veelvuldig aanwezig is. Ga na aanraking van de rupsen of haren niet krabben en wrijven, maar was of spoel de huid of ogen goed met water. Was zo nodig ook de kleding ( op 600C). Een zachte crème met bijv. Menthol of een gel van Aloë Vera kan verlichting geven. Neem bij ernstige klachten contact op met uw huisarts.

Wat kunt u doen?
Mocht u in uw omgeving de eikenprocessierups constateren, meld dit dan bij de gemeente via 0348-476400. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en woensdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur. Mailen kan natuurlijk ook: info@montfoort.nl.

 

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Unlimited House Party
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018