StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:07-01-2016
Bijgewerkt op:07-01-2016 19:47

Beëdiging Petra van Hartskamp

Bron: redactie RSM Aad van der Veen
  

Op woensdag 6 januari is in een bijzondere raadsvergadering, die plaats vond in de Commanderij, Petra van Hartskamp beëdigd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Montfoort.

Mevr. Driesse opende de vergadering met een welkom aan alle genodigden, waaronder in het bijzonder Petra en haar man, dochter en schoonmoeder. Haar zoon was op dat moment in het buitenland en dus niet aanwezig. Zij schetste de bijzondere locatie waar dit gebeurde en daarnaast had zij nog een woord van dank voor Theo van Eijk die vanaf vandaag zijn interim burgemeesterschap heeft beëindigd.

Hierna las de griffier het Koninklijk besluit voor, wat was getekend door Koning Willem Alexander en de minister van Binnenlandse zaken. Het besluit was getekend en bekrachtigd op 9 december 2015 te Wassenaar.

Hierna kreeg de Commissaris van de Koning Dhr. van Beek het woord. Ook hij startte met het schetsen van de geschiedenis van Montfoort, wat in het verleden zelfs Woerden tot haar bezit had genomen. Dit leverde een behoorlijk lachsalvo op. Daarna kwam hij tot datgene wat toch een bijzonder moment mag heten, de beëdiging van Petra van Hartskamp tot onze nieuwe burgemeester. Niet nadat ook hij Theo van Eijk bedankte voor zijn inzet de afgelopen 11 maanden als interim. Montfoort kwam uit een diep dal met veel politieke commotie, maar nu werd er een nieuwe start gemaakt.

Hij vertelde wat Petra in haar politieke verleden allemaal had gedaan. Zij was een dossiervreter, maar ook een teamspeler, die de raad altijd meeneemt in de besluitvorming. Dit doet zij met een bepaalde dosis humor en daadkracht. Hierna werd de eed door hem afgenomen.

Dhr. Vlaar heette Petra als locoburgemeester, van harte welkom in Montfoort en sprak zijn bijzondere waardering uit voor de Commissaris van de Koning voor deze nieuwe bestuurlijke setting, waarna hij haar formeel de ambtsketen omhing. Zij zal Montfoort zeker ontdekken en veel van haar inwoners leren kennen. Hij schetste het royale verenigingsleven en haar eerste officiële daden, het overhandigden van de stadssleutel aan Prins Carnaval.

Hierna sprak kort Mevr. Westerlaken (burgemeester van Lopik) namens de burgemeesterskring en was blij dat van de 26 personen in dit genootschap er nu 5 dames zijn. Ook bijzonder dat het college van Montfoort ook uit 3 dames en een heer bestond. Zij vroeg bijzondere aandacht voor alle initiatieven rondom de Utrechtse Waarden, een van de prachtigste delen van de provincie Utrecht.

Tot slot sprak Dhr. Hertog als burgemeester van Huizen haar toe. Zij heeft haar politieke carrière vooral in de gemeenteraad en later als wethouder van deze gemeente vervuld. Dit ging gepaard met een aantal leuke anekdotes.

Hierna kreeg burgemeester Petra van Hartskamp officieel de voorzittershamer overhandigd van Mevr. Driesse en kon zij beginnen aan haar maidenspeech.

Zij haakte eerst in op datgene wat Dhr. Hertog allemaal over haar vertelde. Daarna sprak zij haar dank uit aan de Koning en de Commissaris van de Koning voor haar benoeming, die zij meteen uitnodigde om samen carnaval in Knopengein te komen vieren. Ook sprak zij haar dank uit aan de raadsleden, die nadat de benoeming formeel door hen was goedgekeurd, haar persoonlijk thuis kwamen feliciteren. Zij zal de komende periode, ze sprak over een 100 dagen termijn, de gemeente verder leren kennen, maar had d.m.v. diverse YouTube filmpjes al het een en ander gezien. Zij zal zich verdiepen in de historie maar ook vooral het heden. Het gemeentebestuur moet een eenheid uitstralen en zij ziet uit naar de samenwerking met de wethouders en de raad. Ook de UW samenwerking wil zij verder verbreden. Maar ook de banden met de andere regiogemeenten. We gaan Montfoort nog verder op de kaart zetten was hierbij haar motto.

Hierna vertrok het gezelschap naar het Kasteel waar iedereen de mogelijkheid kreeg Petra van Hartskamp en haar echtgenoot persoonlijk te feliciteren.

Tot slot nog even de vermelding, dat het raadslid Vink (VVD) afwezig was en tevens een opmerkelijke situatie, dat Dhr. Everts (IBLM) ook als raadslid aanwezig was. Dit terwijl hij in de laatste raadsvergadering van december 2015 formeel afscheid had genomen van de gemeenteraad.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024