StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:09-11-2015
Bijgewerkt op:10-11-2015 13:36

Kinderen brengen burgemeester Van Eijk ontbijtje in stadskantoor .

Bron: Gemeente Montfoort. Foto's Nettie Kuijer en Paul van den Dungen
  

Dinsdagmorgen 10 november brachten 19 leerlingen van basisschool Het Kompas uit Montfoort een ontbijtje bij burgemeester Van Eijk.
In de Ronde Zaal van het stadskantoor gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen. Burgemeester Van Eijk onderstreept hiermee, net als zo’n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan de LINDA.foundation

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Van Eijk symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De leerlingen namen de cheque met een bedrag van 200 euro in ontvangst.


Foto Paul van den Dungen

Burgemeester Van Eijk kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Dit was echt een heel leuk en goed begin van de dag. Ontbijten is natuurlijk erg belangrijk, dat weten we allemaal. Helaas weten we ook dat lang niet alle kinderen de deur uit gaan met een goed gevulde maag. Daarom is dit zo’n mooi jaarlijks initiatief, waarbij we het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht brengen van de jongste generatie.”

Het gezonde ontbijtpakket bestaat uit volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, glutenvrije crackers, halvarine, appelstroop, jam, smeerkaas, 30+ kaas, halfvolle melk, fruit en groente: komkommers. 

10 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 10 foto's die bij dit artikel horen: ontbijt

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Oranje Top 30


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024