StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-10-2015
Bijgewerkt op:03-10-2015 09:11

Hugo Kotestein 40 jaar actief voor monumenten

Bron: Peter Versloot
  

In Huis te Linschoten werd op 2 oktober de 40ste verjaardag van Stichting Hugo Kotestein gevierd.

Bij de bijeenkomst waren naast de burgemeesters, wethouders en ambtenaren in het werkgebied van de stichting en de gedeputeerde Cultuur van de Provincie Utrecht ook specialisten op het gebied van monumenten en cultuurhistorie en leden van Stichting Hugo Kotestein aanwezig.

Hugo Kotestein heeft zich in 40 jaar met veel spraakmakende zaken beziggehouden en wierp zich altijd op als hoeder van het cultureel erfgoed. Vaak zocht ze de publiciteit en benaderde ze de politiek als een beeldbepalend monumentaal gebouw of landschap dreigde te verdwijnen. Maar ook het karakteristieke cultuurlandschap kon op de aandacht rekenen. Soms verdwenen plannen daardoor in de prullenbak of werden aangepast, maar soms waren andere belangen te sterk.

Tijdens dit jubileum gaf de voorzitter Bram Huisman aan, dat Hugo Kotestein nog steeds vaak in actie moet komen, maar ook graag pluimen uitdeelt voor goede initiatieven. Daartoe wordt jaarlijks een oorkonde uitgereikt.

Gastheer Paul Kindt gaf namens het Landgoed Linschoten aan, dat zij in Hugo Kotestein een partner ziet in het behoud van het cultuurlandschap. Gedeputeerde Mariëtte Pennarts benadrukte de plek die Hugo Kotestein heeft verworven en constateert, dat samenwerking tussen gemeente, provincie en belangenorganisaties tot betere plannen leidt. Ze bood namens de provincie aan de gemeenten een financiële bijdrage aan voor het opstellen van een cultuurhistorische waardenkaart. Ze riep Hugo Kotestein op dit aan te vullen met streekverhalen.

Tenslotte kwam de 17e eeuwse Hugo Kotestein zelf ten tonele om de aanwezige burgemeesters te confronteren met een monument waarover veel te doen is geweest. Op ludieke wijze werd duidelijk, dat er weliswaar veel verdwenen is maar ook veel objecten zijn gered of een nieuwe bestemming hebben gekregen.

Ieder werd nog een keer doordrongen van het belang van het behoud van het mooie cultuurhistorische erfgoed in de regio. Te midden van het fraaie landgoed Linschoten was dat voor de genodigden ook geen al te grote opgave.

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024