StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:11-08-2015
Bijgewerkt op:11-08-2015 11:53

Renovatie polsstokaccommodatie door vrijwilligers in volle gang

Bron: Ronald Timmerman
  

3 augustus jongstleden is de renovatie van de 32 jaar oude polsstokverspringaccommodatie in Linschoten begonnen. De renovatie moet enerzijds plaatsvinden omdat de schansen verouderd zijn. Anderzijds is de renovatie noodzakelijk omdat de schansen te dicht op elkaar staan. De afstand tussen de schansen was  voldoende toen nog met houten en aluminium polsstok gesprongen werd, maar met de hedendaagse ruim 13 meter lange carbonnen polsstok ontstonden regelmatig gevaarlijke situaties.

De schansen worden dus verder uit elkaar geplaats. Daarnaast wordt een extra jeugdschans gerealiseerd, zodat het groeiend aantal jeugdleden hun wedstrijden in Linschoten kan blijven springen. De  ruimte die nodig is om het bassin te verbreden is verkregen door het bassin naar beide zijden te uit te breiden. De Honkbalvereniging Greenhearts heeft goed meegedacht en een strook van haar veld beschikbaar gesteld. Verdere optimalisatie is nog mogelijk als in de toekomst renovatie van de Honkbalvelden plaats kan vinden.

De kosten voor de renovatie van de oude schansen worden deels door gemeente Montfoort vergoed. Het voor de renovatie beschikbaar gestelde geld was echter niet voldoende om ook de uitbreiding met een extra jeugdschans te realiseren. Daarom heeft de Polsstokclub in overleg met haar leden het plan bedacht om een belangrijk deel van de renovatie zelf te doen. De agenda van de polsstokverspringcompetitie zodanig aangepast dat in de laatste 3 weken van de zomervakantie gestart kan worden met de renovatie. Vanaf 3 augustus werkt een groep vrijwilligers van de Linschotense vereniging, van zusterverenigingen, buren, mensen uit het dorp en mensen die de club een warm hart toedragen aan de renovatie. Het resultaat is werkelijk verbluffend! In een week was het bassin uitgebaggerd en vergroot en was de nieuwe beschoeiing aangebracht, waren de jukken voor de schansen omgebouwd. Momenteel wordt gewerkt aan de afwerking, worden de jukken teruggezet en in de loop van deze week zal het bassin weer gevuld worden.

Een forse besparing op de oorspronkelijke begroting is gerealiseerd door inspanning van de vele vrijwilligers. Daarnaast  hebben diverse lokale bedrijven een financiële bijdrage in de vorm van korting op aangeschaft materiaal of een bijdrage in natura. Ook hebben leden zich ingezet voor de acties “koop een plank van een schans” , “de Polsstokkaasverkoop”  en de Rabo clubkascampagne. Als klap op de vuurpijl heeft het UW Rabobank coöperatie fonds een forse donatie gedaan om de realisatie van de extra jeugdschans mogelijk te maken. Dankzij deze unieke samenwerking hebben we een zeer gezonde begroting kunnen realiseren.

Dit najaar wordt de met de bouw van de schansen aangevangen. De schansen zijn ontworpen met inachtneming van de laatste stand der techniek. Een van de leden en tevens topspringer Erwin Timmerarends heeft zich tijdens zijn stage bij Metaalbedrijf Arie Belo de opdracht gekregen het ontwerp van de schansen uit te werken.  De bouw en plaatsing van de schansen zal dit najaar in fases plaatsvinden. Naar verwachting wordt de eerste schans in oktober geleverd.

8 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 8 foto's die bij dit artikel horen: linschoten

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024