StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:29-09-2014
Bijgewerkt op:29-09-2014 17:46

Gouden bruidspaar in Montfoort

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
  

Maandag 29 september bracht burgemeester Jansen van Montfoort een mooie bos bloemen aan de heer en mevrouw Van Zijl en feliciteerde hen met hun met hun 50-jarig huwelijk. De burgervader en de pers werden hartelijk ontvangen en het jubilerende paar poseerde ontspannen in hun prachtige achtertuin van hun huis aan “De Goudkust.”

Lyda Kippersluis en Barend van Zijl leerden elkaar kennen bij de sportevenementen tijdens de Vastenavond evenementen. De sportieve Lyda kon hard lopen, dat stond bekend. Barend vertelde smeuïg: “Ik ging aan het eind van het parcours staan en zei: ”Wie in mijn armen loopt breng ik naar huis.”

Zo geschiede. Maar daarmee had hij nog niet direct verkering. De vader van Lyda, een hardwerkende boer, was zuinig op zijn zoons en vooral op zijn enige dochter. Het meisje werkte keihard op de boerderij en kon moeilijk worden gemist. Er moesten heel wat bezoekjes worden afgelegd, bruiloften worden meegevierd, en koffie worden gedronken voor hij een beetje vaste voet kreeg op de boerderij van zijn schoonouders.

Ook Barend was werkzaam op de boerderij van zijn vader. Maar toen zijn broer uit dienst kwam ging Barend op zoek naar ander werk, hij wilde fruitteler worden. Hij bouwde een eigen huis op Heeswijk, maar werkte en sjouwde daarbij zo hard dat hij een hernia opliep en zijn lijf hem in de steek liet. Gelukkig werd hij na verloop van tijd door het GAK aan werk als chauffeur geholpen. “Nadat ik een auto met goede vering kreeg, was mijn hernia draaglijk. Ik heb minstens een miljoen kilometer gereden,” vertelde Barend.

Ze trouwden 28 september 1964 in Jutpfaas en Barend schoolde zich om tot vertegenwoordiger in o.a. dierenvoeding. Met hun zoon en dochter woonden ze 25 jaar in Heeswijk, waarna hun het huis aan de Beatrixlaan werd aangeboden. Barend, met zijn gouden handen en groene vingers toverde het huis en de tuin om tot een sfeervol verblijf.

Ze genoten van hun zoon en dochter, werkten keihard, voedden vele honden op, en pas rond hun 40e jaar kwamen ze voor het eerst over de grens. “We huurden een huisje van kennissen in Oostenrijk, zagen voor het eerst die mooie natuur, de bergen, de sneeuw in de zomer. Ik dacht dat ik in de hemel was,” vertelde barend ontroerd.

Het leven van Lyda en Barend ging- en gaat- niet altijd over rozen.  “Geloof, liefde en trouw houdt ons bij elkaar,” verklaarde Barend.

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024