StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:16-04-2014
Bijgewerkt op:17-04-2014 08:45

Wellness centrum in Montfoort (maar dan wel voor vogels)

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort.
  

Woensdag 16 april is de “Weidevogel wellness” bij het natuurgebied Willeskop officieel geopend door burgemeester Bert Jansen van Montfoort.

Een groep genodigden mocht mee op “kraamvisite” bij o.a. grutto’s, tureluurs, kieviten en scholeksters die hier kunnen bijkomen van de verre reis vanuit het zuiden.  

In 2013 is begonnen met het creëren van deze unieke plek in de Utrechtse Waarden, aan de Bloklandse Kade, richting natuurgebied Willeskop. Ruim 12 hectaren weide werd ingericht als vogelplaats met rust, ruimte en voedsel in allerlei variaties. De vogels zijn hier helemaal op hun gemak en genieten van de weldaad die de natuur te bieden heeft.  

Iedereen kan vanaf de Bloklandse Kade komen kijken en genieten. U kunt daarbij zelfs gebruik maken van de speciale ‘kijkhut’, waar u met regelmaat verse koffie vindt. Let onderweg goed op, kijk om u heen, let op waar u loopt. De nesten kunnen op veel plaatsen zijn verborgen.  


Eendennest in een wilg

Wilt u ook op kraamvisite? U kunt u zich aanmelden als “Well(ness)-doener” door een jaarlijks bedrag van € 125 te doneren aan dit prachtige natuur-schouwspel. Meldt u dan aan via streekfonds@utrechtsewaarden.nl 


Kievitseitjes en twee "pulletjes."

Als “Well-doener” kunt u worden uitgenodigd om op kraamvisite te komen bij de jonge vogelgezinnen. U krijgt een rondleiding, met zicht op de jonge kuikens, vanaf slechts enkele meters. Omdat de vogels niet mogen worden gestoord blijft deze kraamvisite voorbehouden aan een exclusief gezelschap van maximaal 15 personen. Wees er dus snel bij, de ervaring is onvergetelijk. En neem uw camera mee! Na afloop zijn er beschuiten met muisjes.

Het Streekfonds Utrechtse Waarden is nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit unieke project. Uw steun is zeer welkom, bijvoorbeeld door het versturen van een SMS met de tekst ‘waard’ naar 4333. U doneert dan automatisch € 1,00 aan het Streekfonds.


Nestje met eitjes van de tureluur.

En als je dan goed kijkt..

..vind je moeder tureluur!
 
 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Tussen 12 en 2 met Kees en Dre


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024