StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:17-12-2011
Bijgewerkt op:17-12-2011 09:47

Samenwerkende Utrechtse Bibliotheken halen de 10 miljoen!

Bron: Ronald Huizer
  

De Samenwerkende Utrechtse Bibliotheken (SUB) zijn er in geslaagd om de 10 miljoenste uitlening te halen. Op 15 maart van dit jaar maakten de 7 regiobibliotheken van de provincie Utrecht deze ambitie bekend. Op vrijdag 16 december was het zo ver. In Bibliotheek Linschoten werd het 10 miljoenste bibliotheek product geleend door Danielle van Halen (8 jaar oud) uit Linschoten. Danielle was helemaal blij verrast. Zij komt heel vaak in de bibliotheek in Linschoten, meestal met haar moeder en haar broer. Volgens haar moeder is Danielle een echte 'leesbeest'. Danielle is leerling van de Timotheus basisschool die, net als de bibliotheek, gehuisvest is in cultuurhuis De Brede Vaart.

 “De uitleningen zijn in onze regio met 10% gestegen het afgelopen jaar. In 2011 zijn drie van onze vestigingen vernieuwd, dit heeft duidelijk een positief effect en toont aan dat er nog steeds grote behoefte is aan laagdrempelige bibliotheekvoorzieningen”, aldus Mirjam van den Bremen, directeur Regiobibliotheek Het Groene Hart.

Winkelconcept

De ambitie van 10 miljoen uitleningen is onder meer gehaald doordat het provinciale collectieteam –een team bestaande uit collectioneurs afkomstig uit alle bibliotheekregio’s –  het winkelconcept heeft omarmd, waarbinnen klantgericht wordt gecollectioneerd. Hoe meer reserveringen een boek of dvd krijgt, hoe meer titels hiervan over de provincie worden verspreid. Een andere succesfactor voor het stijgende aantal uitleningen is de restyling die verschillende bibliotheekvestigingen hebben ondergaan. Locaties zijn getransformeerd tot aantrekkelijke bibliotheken die uitnodigen tot bezoek en ontmoeting met goede digitale voorzieningen en een verbeterde service.

Ondanks bezuinigingen betere dienstverlening

Per 2012 kunnen leden rekenen op een nog betere dienstverlening in de Utrechtse Bibliotheken. Aan alle leden wordt de ‘Nooit meer te laat-service’ gratis aangeboden. Bovendien lenen standaard abonnementhouders met ingang van 2012 gratis sprinters. Dat zijn bestsellers met een aangepaste uitleentermijn die voorheen nog €1,50 per week kostten. Waar mogelijk hebben vestigingen ruimere openingstijden gekregen door efficiëntere inzet van personeel.

Samenwerking

Begin 2011 presenteerden de Samenwerkende Utrechtse Bibliotheken (SUB) samen met de provinciale serviceorganisatie BiSC voor het eerst een gezamenlijk werkplan voor 2011. Hierin deden de twee organisaties uit de doeken welke innovatieprojecten op de agenda stonden voor 2011 met als doel: meer uitleningen, leden en bezoekers. “We zijn erg blij dat onze samenwerking vruchten afwerpt. Dit zien we niet alleen aan het stijgende aantal uitleningen, maar ook ons ledenaantal is gestegen ten opzichte van begin 2011. Dit geeft aan dat we goed op weg zijn naar een fusie of federatie in 2015”, aldus Mariet Wolterbeek, voorzitter van de SUB.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024