StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:14-12-2011
Bijgewerkt op:14-12-2011 19:43

Gouden bruidspaar Waal-Kok

Bron: Nettie Kuijer, redactie RSM
  

Woensdag 14 december bracht burgemeester Jansen een mooie bos bloemen bij de familie Waal- Kok op Blokland (Montfoort) en feliciteerde hen met hun 50 jarige bruiloft.
55 Jaar geleden leerden Adrie en Willem elkaar kennen door hun gezamenlijke hobby: paarden. Willem fietste vroeger  regelmatig met zijn vader van Westbroek naar Utrecht , om daar de paarden te bewonderen op de UTV. Hij was, en is, gek op paarden, en toen zijn vader niet meer meeging ondernam hij de tocht alleen. Hij ontmoette daar Adrie Kok uit Driebrugge. “Dat is een leuk vissie!” vond hij. 
Het klikte meteen, maar pas na vijf jaar stevige verkering kon het stel trouwen en de ouderlijke boerderij van Adrie betrekken. “Ik trouwde drie vrouwen, want ik kreeg de moeder en oma van Adrie erbij,” vertelde Willem. Door hulp van deze twee krasse vrouwen kon Adrie keihard meewerken op het veeteeltbedrijf: “Ze heeft de kost verdiend met kaas en boter maken van de melk van onze, in eerste instantie, 28 koeien. Onze kazen waren beroemd, en zwaar. ” 
Vakantie of vrije weekenden kenden ze niet. Maar ze vonden ontspanning in de wedstrijden met hun tuigpaarden. “Daarin hebben we het hoogste bereikt, we werden kampioen van Nederland. Ik gekleed in het trouwpak ven mijn vader, dat precies paste, en Adrie in Utrechtse kledij.”

Na de verkoop van hun boerderij gingen ze op zoek naar een nieuw thuis, en vonden dat op Blokland. “Hier wil ik mijn hond uitlaten,” zei Willem, toen hij de rust van het Beloken land bekeek.

Dankbaar voor hun gezondheid en nog steeds stapel op elkaar, hun kinderen, kleinkinderen, paarden, konijnen, honden en schapen geniet dit vitale stel van het leven.
  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024