StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:31-08-2020
Bijgewerkt op:31-08-2020 10:54

Recordregen bij NK Jeugd polsstokverspringen in Kockengen

Bron: Erik van Kordelaar.
  

Zaterdag 29 augustus werd in Kockengen het NK jeugd gesprongen. Ondanks een enkel buitje, regende het bovenal records. Zo werden twee nationale records verbroken, alle schansrecords verpulverd en waren er maar liefst 24 persoonlijke records.

Op de mooie schansen in Kockengen bleken vooral de deelnemers uit Friesland goed uit de voeten te kunnen. Alle vier de titels gingen naar dat district. Lisanne Cazant (Kockengen), de lokale favoriet, sprong sterk en stond een groot deel van de wedstrijd eerste (10,01 meter). In de laatste sprong werd zij voorbij gesprongen door Sanne Bouwstra uit Reduzum, die daarvoor wel een persoonlijk record nodig had (10,28 meter) Berber Haanstra, de Fries Kampioene, werd op enige afstand derde met een afstand van 8.97 meter.

Bij de jongens 11-12 jaar was het Sietse Lefferts uit Buitenpost die afgetekend de sterkte was. Hij sprong drie maal verder dan het oude nationale record van Roy Velis (Benschop) en eindigde op 11,70 meter. Een indrukwekkende serie voor dit grote talent. Riemer Zijlstra uit Oosthem werd tweede met een fraaie 11.24 meter en Nicolaj Lodder hield de eer van de Polsstokbond Holland hoog met een derde plek en een afstand van 10,41 meter.

Ook bij de jongens t/m 10 jaar zagen we een spectaculaire wedstrijd. Jorrit Bouwstra, het jongere broertje van Sanne, wist de wedstrijd te winnen met een nederlands record van 10,66 meter. Tweede werd daar Reinder Haanstra uit It Heidenskip met een persoonlijk record van 10,46 meter. Mark Boer uit Woerdense Verlaat werd derde met 9,44 meter.

Vienne v/d Knaap uit IJlst werd eerste bij de meisjes t/m 10 jaar. Zij sprong een afstand van 8.89 meter. Julia van der Kleij uit Bodegraven werd op slechts 4 centimeter afstand 2de. Manon van Vliet uit Zegveld zorgde voor een mooi oranje podium. Zij werd derde en verbeterde in de wedstrijd drie maal haar persoonlijke record.

Vanwege de corona-maatregelen was er ruimte voor slechts 250 mensen om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. Daarom werd de wedstrijd ook via een live-stream uitgezonden. Tijdens de wedstrijd keken er al 750 mensen. De beelden zijn ook later terug te zien via www.pvsv.nl/live-stream



 

8 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 8 foto's die bij dit artikel horen: Pols

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024