StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:03-05-2018
Bijgewerkt op:03-05-2018 21:11

Montfoort scoort dikke onvoldoende voor rekentoets.

Bron: G. Ruiten en A. Huntink
    

Stralend nam burgemeester van Hartskamp de dikke onvoldoende in ontvangst voor het rekenkamer rapport over sportpark Rapijnen. Tijdens het forum samenleving afgelopen dinsdag werd het rapport niet besproken, bij gebrek aan wethouders. Ineke Langerak en Jan Vlaar spraken van chantage en traden af over het rapport. De voorzitter van de stichting sporthal beheer richtte zich tot de provincie Utrecht: ‘De spanning is om te snijden, het vertrouwen is weg, verwijten vliegen over en weer en verenigingen en vrijwilligers zijn de dupe van het gedrag van de raad,‘ aldus zijn emotionele tweet.

De raad verzocht het rekenkamer rapport, om lessen te trekken, ook voor de nieuwe velden rondom het nieuwe scholencomplex bij Hofland. Het rapport ‘legt de vinger op een aantal wezenlijk zere plekken’. Het noemt zichzelf ‘waardevol, omdat het laat zien dat goed projectmanagement en de controle hierop cruciaal zijn’. De financiële verantwoording in Rapijnen was van een ‘abominabele kwaliteit’. De raad had geen transparante projectbegroting en, zo onderschrijft van Hartskamp, ‘stond niet goed in positie. Het ontbrak aan sportbeleid. De werkgroep kan de raad adviseren om voor de realisatie van sportpark Hofland een nieuw besluit te nemen.’

Met grote discipline treedt halverwege de avond de scouting Montfoort de raadszaal binnen. Extra stoelen worden gehaald en voorzitter Nulkes geeft de burgemeester een groene scouting sjaal. Stralend neemt zij ook deze in ontvangst. Goed projectmanagement is ook de scouting niet ten deel gevallen, zo blijkt helder uit Nulkes’ presentatie. De realisatie van het nieuwe gebouw kampt met de ene na de andere tegenslag, een strijd die al jaren voortduurt. Raadsvragen hebben nog altijd niet geleid tot een gebouw.

Het rapport, kortom, pleit voor sterke regie, goed maatwerk en professionalisering van beleid bij nieuwe maatschappelijke voorzieningen. Dit geldt voor het nieuwe scouting gebouw en de nieuwe velden rondom het nieuwe scholencomplex van Howiblo, Graaf Jan en Hobbitstee. Het is de gezamenlijke taak van raad en college om een goede voldoende te scoren en te voorkomen dat verenigingen, vrijwilligers én kinderen de dupe worden.  

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Tussen 12 en 2 met Kees en Dre (herhaling)
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019