Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).

Bijgewerkt op:26-02-2018 16:06

Belangrijke winst van Lopik in Driebergen

Bron: Bert Haars

Trainer Bertus van Schaik zag de lijst van (langdurig) geblesseerde spelers afgelopen week weer uitgebreid met twee spelers. Melvin Lamens bleek vorige week een scheurtje in de achilles te hebben opgelopen en Jordy van den Berg zal wegens een hernia ook langdurig aan de kant staan.

Toch startte Lopik zeer voortvarend tegen FC Driebergen. Al in de eerste minuut van de wedstrijd veroverde Ardy de With de bal van zijn tegenstander en speelde Reda Reddam in, Reddam had oog voor de scherp opgestelde Davy Boon en Boon schoot de bal direct diagonaal langs de keeper, 0-1.

Ondanks deze flitsende start kon Lopik niet doordrukken, had te veel balverlies en was veel te onrustig in balbezit. Tijdens de rust maakte Van Schaik zijn ploeg duidelijk dat er meer van de spelers werd verwacht om deze wedstrijd winnend te kunnen afsluiten.

De tweede helft zag er direct veel beter uit, in de 48e minuut speelde Jonathan Werrie de bal diep op Boon, maar dit keer ging zijn schot over. In de 50e minuut volgde weer een goede actie en voorzet van Jochem de Jong, het schot van Jonathan Werrie uit een moeilijke hoek ging voorlangs.

Enkele minuten daarna volgde een lange rush van Boon aan de rechterkant, zijn voorzet werd diverse keren gevaarlijk ingeschoten maar de verdedigers van de thuisploeg konden de bal telkens keren. Lopik was in deze fase duidelijk dominanter dan in de gehele eerste helft en het wachten was op de tweede goal. In de 56e minuut was het zover, uit de assist van Reddam scoorde Boon zijn tweede treffer deze middag, 0-2.

Kort daarna kopte Werrie in de 61e minuut de bal rakelings over het doel en had Davy Boon nog mogelijkheden tot een hattrick te komen. Het overwicht van Lopik nam daarna weer langzaam af en de thuisploeg maakte het Lopik daarna weer lastig.

Uit een scrimmage keerde keeper Twan Schimmel de bal eerst nog met de voet maar was daarna kansloos bij de rebound, waardoor de thuisploeg in de 65e minuut de aansluitingstreffer scoorde,1-2. Driebergen rook haar kansen en streed voor wat het waard was en maakte het Lopik behoorlijk moeilijk. In deze fase hield doelman Schimmel zijn ploeg op de been en boekte de nummer drie op de ranglijst, na een mindere periode, weer een belangrijke overwinning.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Matrix Tuls, Jacco Borst, Dave van de Akker, Jako den Uyl, Peter van Wijk, Jonathan Werrie, Jochem de Jong (75e Rémon Vroege), Davy Boon, Reda Reddam (89e Jordy Keja), Ardy de With.