Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).

Bijgewerkt op:30-10-2017 11:45

SV Lopik in een attractieve wedstrijd gelijk tegen Desto

Bron: Bert Haars

De Lopik ploeg kon deze middag niet beschikken over Reda Reddam  wegens een schorsing en Bas Landman wegens een blessure. Bij het elftal waren weer terug Ardy de With en Tom Grootendorst.

Na een goede openingsfase van de Lopik ploeg was het Jonathan Werrie die in de 9e minuut de Lopik ploeg op een schitterende wijze na een scrimmage voor het doel bij Desto de stand op 0-1 bracht voor de bezoekers.

De Lopik ploeg bleef sterker tot aan de 24e minuut van de wedstrijd toen Lopik doelman Twam Schimmel achter elkaar twee  keer moest optreden, de tweede keer ten kosten van een hoekschop, uit deze hoekschop scoort de Desto ploeg de gelijkmaker 1-1.

Hierna werd de thuisploeg sterker de drukte bezoeker Lopik terug, dat duurde maar 10 minuten waarna de Lopik ploeg het initiatief naar zich toe trok.

De ploeg kreeg in de 40e en 41e minuut goede kansen voor Melvin Lamens en Jonathan Werrie, beide keren tikte de doelman van Desto de bal over de lat.

Na een afgeslagen Lopik aanval was het in de 42e minuut dat Floor Manschot hard uithaalde van buiten het strafschopgebied,  zijn harde schuiver verdween in het doel en zo kwam de Lopik ploeg kort voor rust op een verdiende 1-2 voorsprong.

Kort voor de rust kreeg de thuisploeg nog een goede kans, een van de spelers ging alleen op Lopik doelman Twan Schimmel af maar de doelman verhinderde deze goede kans.

De tweede helft kende een heel ander begin dan de eerste helft, de thuisploeg trok vanaf  het begin ten aanval, toch bleef de Lopik ploeg overeind.

In de 55e minuut werd een fout in de Lopik achterhoede afgestraft en kwam de thuisploeg naast de bezoekers 2-2. In deze periode had de Lopik ploeg het even moeilijk.

In de 60e minuut verdween een afstandsschot achter Lopik doelman Twan Schimmel, 3-2 voor de thuisploeg.

De Lopik ploeg had hierna nog een halfuur om de aankomende nederlaag af te wenden. De eerste wissel kwam aan Lopik zijde, Jordy van de Berg verliet het veld en in zijn plaats kwam Dave v d Akker.  De Lopik ploeg trok fel ten aanval en dat resulteerde in de 70e minuut in drie goede kansen binnen de minuut, maar de bal wilde er niet in.

In de 75e minuut was het Davy Boon die alleen op de doelman van Desto afging, doch zijn schot verdween over het doel.

Met nog tien minuten te gaan werd de moegestreden Tom Grootendorst vervangen door Matrix Tuls. Een minuut later was het Jonathan Werrie die na een goede aktie zijn schot zag gestopt door de goede doelman van Desto.

De Lopik ploeg bleef doorgaan en het was spits Ardy de With die  bal oppikte aan de rechterzijde, op eigen helft, doorging tot aan de andere zijde bij de achterlijn, zijn voorzet bereikte Davy Boon zijn schot was onhoudbaar voor de Desto doelman en bracht de stand op 3-3.

De scheidsrechter liet na de reguliere speeltijd nog zeker vijf minuten doorspelen, vanwege de vele “blessure's” aan Desto zijde. In de allerlaatste minuut kreeg de thuisploeg nog een goede kans maar het was Matrix Tuls die zijn doelman te hulp schoot en de bal van de lijn haalde.

In de stand kwam verder geen verandering.

Gezien het spel van de beide ploegen was  een gelijkspel een goede verhouding van de uitslag.

De vele meegereisde Lopik supporters waren tevreden.

Voor zaterdag staat de wedstrijd tegen Benschop op het programma aanvang 14.30 uur.

Meer berichten in deze categorie:
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)