StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:05-02-2015
Bijgewerkt op:05-02-2015 11:53

Utrechtse winkels krijgen een warme trui aan

Bron: Jongeren Milieu Actief (JMA)
  

Jongeren Milieu Actief (JMA) protesteert vandaag, tijdens koopavond, bij winkels in de binnenstad van Utrecht die 's winters hun deur open laten staan. In het kader van Warme Truien Dag (morgen, 6 februari) doet JMA de winkels ' een warme trui aan', om te wijzen op energieverspilling.

Onder het mom 'warme truien voor winkels' gaat een groep JMA’ers vanavond tijdens koopavond de straat op om winkeliers en het winkelend publiek te vertellen over de verspilling van energie door open winkeldeuren. Anneloes van Hunnik, voorzitter van JMA: “Met onze gigantische warme trui voor de winkel proberen we op een ludieke manier aandacht te vragen voor energieverspilling. Een trui gebruik je om jezelf te isoleren en minder warmte te verliezen. Het zou goed zijn als winkeliers daarover ook gaan nadenken voor hun pand. We vragen concrete actie, waarmee het probleem gemakkelijk opgelost kan worden: 'Doe de deur dicht!'”.

Wie: Jongeren Milieu Actief (JMA)
Wat: Actie rond Warme Truiendag
Waar: Utrechtse binnenstad
Wanneer: Vandaag, 5 februari 2015, van 17.30-19.00 uur

Een dichte deur houdt de klant niet tegen
Door een gemiddelde winkeldeur in de winter dicht te houden kan een winkelier 43 procent energie besparen, wat neerkomt op zo’n 700 euro per jaar. Een dichte deur of een draai- of schuifdeur levert dus milieuwinst én geld op, en leidt bovendien niet tot verlies aan klanten, blijkt uit onderzoek van het ministerie Economische zaken.

Warme Truien Dag
De actie van Jongeren Milieu Actief maakt deel uit van de Greenchoice Warme Truiendag (4), dit jaar op 6 februari. De Warme Truiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland en Greenchoice en wordt jaarlijks rond de verjaardag van het Kyotoprotocol georganiseerd. Tijdens deze nationale energiebesparingsactie wordt heel Nederland opgeroepen om een warme trui aan te trekken, de verwarming lager te zetten en zo zes procent energie per graad te besparen.

Jongeren Milieu Actief (JMA) is dé milieuorganisatie van Nederland voor en door jongeren tussen 12 en 28 jaar. Wij geven jongeren, bedrijfsleven en de overheid alternatieven voor een schone en duurzame wereld. JMA is de jongerenorganisatie van Milieudefensie. www.jma.org

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024