StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:15-09-2014
Bijgewerkt op:15-09-2014 13:22

Fantastische Oefentocht ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum Streekbrandweer Utrecht Zuid-West

Bron: Ton Klever
  

Post Lopik heeft afgelopen zaterdag de 1e prijs gewonnen met de Oefentocht voor brandweerposten. De oefentocht was georganiseerd ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Streekbrandweer Utrecht Zuid-West. Door iedere brandweerpost was een opdracht voorbereid. Zo was er o.a. een hindernisbaan, communicatieoefening, hulpverleningsoefening of, zoals in Zegveld, een ludieke oefening. Bij laatstgenoemde oefening moesten de posten op een vlot met een brandweerslang een waterrad aansturen en een parcours op de Wetering afleggen.

De Streekbrandweer is een vereniging van 10 brandweerposten, die jaarlijks brandweerwedstrijden organiseert. Ieder jaar zijn dit vier avondwedstrijden en een slotwedstrijd op een zaterdag. Na afloop van het seizoen wordt de jaarwinnaar bekend gemaakt. Deze wedstrijden worden georganiseerd om een bijdrage te leveren aan de geoefendheid en vakbekwaamheid van de brandweer. Mede dankzij deze wedstrijden kan de burger vertrouwen op een adequate hulpverlening.

In de namiddag vond de prijsuitreiking in brandweerpost Woerden plaats in aanwezigheid van veel oud-brandweerlieden. Voorzitter Ton Klever memoreerde in zijn toespraak aan het ontstaan van de vereniging na de watersnoodramp in 1953. Veel brandweerkorpsen hebben toen met de brandweerpomp geassisteerd. De brandweerkorpsen van Benschop, Hoenkoop (Oudewater), Lopikerkapel/Willige-Langerak (Lopik) en Polsbroek waren destijds de initiatiefnemers.

Het eerste exemplaar van het jubileumboek werd overhandigd aan directeur Veiligheidsregio Utrecht, de heer P. Bos. De burgemeesters Molkenboer van Woerden, Westerlaken van Lopik en Verhoeve uit Oudewater deden gezamenlijk de prijsuitreiking. De uitslag was als volgt: 1. Lopik, 2. Zegveld, 3. Linschoten, 4. Oudewater, 5. Woerden, 6. Benschop, 7. Haastrecht, 8. Kamerik, 9. Montfoort, 10. Kockengen.

De prijs voor de meest leerzame, originele en ludieke opdracht was voor de post Kamerik.

De hindernis baan in Kamerik.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024