StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:26-04-2024
Bijgewerkt op:26-04-2024 16:23

Lintjes in Montfoort

Bron: Gemeente Montfoort
  

Op vrijdag 26 april om 10.30 uur reikte burgemeester P. van Hartskamp-de Jong in het verenigingsgebouw Sint Joseph aan zes inwoners een Koninklijke onderscheiding uit.

Burgemeester Van Hartskamp is er trots op deze vrijwilligers in het zonnetje te kunnen zetten. Inwoners die zich op een bijzondere manier en vooral vele jaren hebben ingezet voor onze gemeente. De verdiensten liggen op maatschappelijk, kerkelijk, cultureel of sportief terrein.  
De volgende inwoners ontvangen een Koninklijke onderscheiding:

De heer F.A.E. Kemp, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vanaf 1999 zet de heer Kemp zich in diverse functies in voor de Parochie Johannes de Doper. Zijn taken zijn heel divers: hij brengt het parochieblad rond, verzorgt de kerkbalans, onderhoudt de parochietuin en fungeert in de zomermaanden als gids in de kerk voor de toeristische bezoekers. Tot op de dag van vandaag maakt de heer Kemp ondanks zijn hoge leeftijd deel uit van het schoonmaakteam en onderhoudsteam en is actief bij de organisatie van de jaarlijkse jaar- en kerstmarkt.
De heer Kemp brengt op zijn hoge leeftijd van 88 jaar maaltijden rond voor inwoners die wonen in het buitengebied van onze gemeente en die niet meer zelf kunnen koken. Zijn komst heeft ook een sociale functie. Hij maakt een praatje en checkt of het goed gaat met de mensen.
Vanaf 2012 zet de heer Kemp zich als "broedermeester"  in binnen het bestuur van de "Stille Omgang". Deze religieus meditatieve omgang verzorgt in de maand maart iedere nacht een wandeling door het historisch centrum en passerend aan het nachtelijke uitgaansleven van Amsterdam. Duizenden gelovige mensen uit heel het land nemen hier aan deel.

De heer H.J. van den Haselkamp, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Van den Haselkamp is al ruim 40 jaar erg betrokken bij tafeltennisvereniging de Schans. Vanaf 1983 is hij actief als trainer, begeleider en wedstrijdsecretaris voor de jeugdgroepen, de senioren competitiespelers. Sinds de kantine van de sporthal in 2010 niet meer wordt verpacht, verzorgt hij jaar in jaar uit consequent iedere week de catering voor de leden.

Naast de enorme inzet voor de tafeltennisvereniging is de heer Van den Haselkamp sinds 2021 een actieve vrijwilliger bij de SWOM (Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/Linschoten). Als chauffeur van de SWOM- taxi brengt hij wekelijks inwoners naar het ziekenhuis of andere bestemmingen. Ook is hij ritmaatje met zijn eigen auto voor de inwoners van onze gemeente, die vanwege hun lichamelijke- en geestelijke kwetsbaarheid onvoldoende in staat zijn om met het openbaarvervoer te reizen.

De heer J.C. van Kats, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Van Kats is al meer dan 40 jaar actief als vrijwilliger op meerdere gebieden. Zo mag verenigingsgebouw Sint Joseph vanaf 1985 rekenen op zijn inzet. Tot 2017 was hij algemeen bestuurslid en nauw betrokken bij de nieuwbouw van het verenigingsgebouw en latere verbouwingen en had zitting in het bouwteam. Vanaf 2017 tot 2023 was hij secretaris. Hij verzorgde de agenda, de notulen, bereidde acties voor  en de opvolging hiervan.

Vanaf 1997 tot heden zet de heer Van Kats zich in voor de Rk-Kerk Johannes De Doper in meerdere functies. Zo was hij lid van het parochiebestuur en voorzitter van de Parochianen Advies Raad. De heer Van Kats is zeer actief geweest in de voorbereiding tot de fusie van een aantal parochies tot de huidige parochie Heilige Drie-eenheid. Recent is de heer Van Kats ook betrokken geweest als adviseur van het parochiebestuur bij een aantal vastgoedissues.
Voor Stichting Oud Montfoort verzorgt de heer Van Kats vanaf 2018 stadswandelingen voor bezoekers. De heer Van Kats verzorgt ook de stadswandelingen op maat, waarbij speciale wensen over bepaalde onderwerpen worden behandeld. Hierdoor blijft het belangrijke culturele erfgoed levend en doorgegeven.
De heer Van Kats is secretaris van de seniorenvereniging Het Knooppunt Montfoort/Linschoten. Naast de gebruikelijke werkzaamheden als secretaris is hij namens het bestuur contactpersoon voor de coördinatoren van een aantal activiteiten. Hij is daarvoor regelmatig aanwezig bij deze activiteiten.

De heer G.G.T. Van Schaik, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Van Schaik zet zich sinds 1992 in voor het kerkkoor Caecilia. Als bibliothecaris zorgt de heer Van Schaik ervoor dat elke week alle muziekstukken voor de leden van het koor worden verzameld en klaargelegd. Na de repetities en uitvoeringen archiveert hij de muziekstukken. Als deze taak niet goed wordt uitgevoerd, functioneert het koor niet goed. Met recht kan gezegd worden, dat dit een spilfunctie is binnen het koor. De heer Van Schaik draagt er ook zorg voor dat voor de dirigent en de pianist alles klaarstaat tijdens de repetities en uitvoeringen. Ook besteed de heer Van Schaik veel tijd en energie aan de onderhoudsklussen in en om de kerk en voert hij ondersteunende taken uit bij de jaarmarkt, de kerstmarkt, bij de jaarlijkse klussendag van de kerk en bij andere activiteiten van de kerk. Naast de genoemde taken vervult hij nog allerhande hand- en spandiensten voor de kerkgemeenschap.
Vanaf 2013 kan ook de SWOM( Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/Linschoten) rekenen op de inzet van de heer Van Schaik. Wekelijks verzorgt de heer Van Schaik met de SWOM-taxi het vervoer voor inwoners die niet meer zelfstandig boodschappen kunnen doen of naar het ziekenhuis of op familiebezoek kunnen gaan. Op deze manier wordt een belangrijk  maatschappelijk belang gediend: het zo lang en actief mogelijk houden van ouderen. Ook bezorgt de heer van Schaik wekelijks maaltijden bij ouderen in Montfoort/Linschoten. Het bezorgen is één ding, maar het praatje aan de deur maakt ook dat hij een maatschappelijk belang dient voor ouderen waarbij eenzaamheid op de loer ligt. Daarnaast verzorgt de heer Van Schaik de intake gesprekken voor nieuwe chauffeurs voor de SWOMtaxi, en brengt hij de post rond voor de SWOM.


De heer H.G. Verhoef, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vanaf 1964 is de heer Verhoef als vrijwilliger op meerder fronten actief voor voetbalvereniging Montfoort Samen Verder ‘19 (voor de fusie MSV,19). Zo was hij jeugdleider, trainer, lid van het jeugdbestuur en algemeen lid van het hoofdbestuur. Als lid van het hoofdbestuur, was hij verantwoordelijk voor het onderhoud aan en rondom het verenigingsgebouw. Iedere zaterdag en zondag was hij aanwezig bij de voetbalvereniging als aanspreekpunt vanuit het bestuur. Vanaf 1999 tot 2004 was hij beheerder van de kantine. Hiervoor was hij iedere dinsdag en donderdagavond en elke zaterdag en zondag aanwezig om de vrijwillige beheerderstaken uit te voeren. Vanaf 2016 tot heden is de heer Verhoef iedere maandagochtend trouw aanwezig als lid van de schoonmaakploeg/onderhoudsploeg voor de regulier werkzaamheden.
Naast het vele vrijwilligerswerk voor de voetbalvereniging zet de heer Verhoef  zich al vele jaren geheel  belangeloos in met allerlei hand- en spandiensten en onderhoudsklussen voor familie en vrienden.


De heer F.A.M. van Vliet, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Van Vliet is al ruim 50 jaar als vrijwilliger zeer actief voor de plaatselijke voetbalvereniging Montfoort Samen Verder '19. Zo was hij vele jaren secretaris en voorzitter van het jeugdbestuur. De heer Van Vliet was een bevlogen voorzitter, die de verbinding zocht en van de groep vrijwilligers een hecht team wist te smeden. In 1990 trad hij toe tot het hoofdbestuur met als aandachtsgebied PR en Sponsering om vervolgens in 2000 de taak als voorzitter op zich te nemen. Deze taak heeft hij vervolgens tien jaar uitgevoerd. Tot op de dag van vandaag zet de heer Van Vliet zich nog steeds met veel passie in voor de vereniging.

De heer Van Vliet is van 1975 tot 1979 bestuurslid geweest van de Stichting Vakantie Ontspanning Montfoort (VOM). De V.O.M. organiseert elk jaar in de laatste week van de zomervakantie een gratis vakantieweek voor alle kinderen uit Montfoort en omstreken. De heer Van Vliet heeft gewerkt aan de dagelijkse V.O.M.-krant, coördineerde bij de opbouw van het tenten/huttendorp en stuurde de vrijwilligers aan.
Vanaf 2021 is de heer Van Vliet voorzitter van Stichting Cultureel Montfoort. Naast het voorzitterschap verzorgt hij de programmagids en zet zich in voor het werven van sponsoren. Dit heeft  als doel de ticketprijzen van de voorstellingen zo laag mogelijk te houden om zo cultureel vermaak voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken.

  Meer berichten in deze categorie:
Brand en veel rookschade bij fietsenwinkel (10-07-2024)
Tientallen aangiftes om babbeltruc nep-wijkagenten (07-07-2024)
Bankpasfraude Julianalaan Montfoort (27-06-2024)
Voorlopig plan nieuwbouw Mantelmeeuw klaar, fondsenwerving van start (21-06-2024)
Groot onderhoud M.A. Reinaldaweg (N204) tussen Montfoort en Linschoten (18-06-2024)
Historische stadswandeling Montfoort (13-06-2024)
Utrechtse gemeenten handelen vragen per mail het slechtst af (13-06-2024)
Boost voor schoolbibliotheek Kindcentrum Montfoort (13-06-2024)
Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten (13-06-2024)
Elke zaterdag een stadswandeling in Montfoort (06-06-2024)
Rian Baas wint overtuigend in Jaarsveld (02-06-2024)
Jumbo Montfoort overvallen (02-06-2024)
Gewijzigde bereikbaarheid Antonius ziekenhuis Nieuwegein (28-05-2024)
De Knoperij 2e prijs Utrechtse Erfgoedprijs (25-05-2024)
Twee mannen aangehouden in onderzoek naar internationale drugshandel (18-05-2024)
Familiekronieken familie Van de Poll nu te lezen in Bibliotheek Montfoort (14-05-2024)
Jongeren mogen meedenken met het waterschap (14-05-2024)
Provincie Utrecht geeft aanlijnadvies ivm wolf (14-05-2024)
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie (14-05-2024)
Donatie Jumbo supermarkt Montfoort (04-05-2024)
Brand in centrum van Woerden (03-05-2024)
Doe mee en meet de waterkwaliteit in jouw buurt (02-05-2024)
Inschrijving 72e editie Lindahl's Singelloop Utrecht geopend (02-05-2024)
Fietsendief aangehouden in Woerden (02-05-2024)
Politie zoekt eigenaren van sieraden en horloges (30-04-2024)


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
The Unlimited Music World (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024