StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:20-11-2019
Bijgewerkt op:20-11-2019 20:02

Gouden huwelijk Bets en Koos Van Schaik

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Woensdag 20 november 1969 gaven Bets Kolfschoten en Koos Van Schaik  elkaar het jawoord in het stadhuis van Montfoort én direct daarna in de kerk.

Vijftig jaar later ging Burgemeester Van Hartskamp hen thuis persoonlijk feliciteren.

Kennismaking
Bets mocht van haar vader als 17-jarige niet uitgaan ‘s avonds, en zeker niet naar familiecafécafé de Posthoorn waar Koos bijna op het biljart geboren was. Ze studeerde voor kraamverpleegster en werkte ’s avonds bij café de Kroon (van de Berg), wat haar prima beviel. “In de kraamverpleging moest ik altijd werken op zondag, ik dacht dat dat in de horeca niet nodig zou zijn. Het beviel me prima en ik kwam daar in vaste dienst. Nu kon mijn vader niet meer tegensputteren als ik daar ’s avonds heenging. Koos kwam daar op een avond en vroeg of de stoel naast mij vrij was. “Als jij daar gaat zitten niet meer,” antwoordde ik.”

Werk en sport
Koos werkte jaren bij aannemersbedrijf van de Kamp, tot zijn broer hem vroeg om in het familiebedrijf te komen. Tot zijn VUT in 2002 maakte hij daar lange dagen. Maar Koos is geen stilzitter en er werd en wordt vaak een beroep op hem gedaan. Het voetbal zit in zijn genen, MSV in zijn hart. Net als biljartvereniging Kasteelzicht. 
Bets houdt o.a. van wandelen met haar wandelvriendinnen van de SWOM. Zelfs de avondvierdaagse draaiden ze hun hand niet voor om, maar ze lieten zich zelfs sponsoren. Daar kwam zoveel geld op binnen dat er een side bij side fiets voor de SWOM van kon worden aangeschaft waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. 

Kinderen
Hun twee dochters schonken hen drie kleindochters en drie kleinzonen. Bets stond- en staat altijd klaar als oppas oma. Een of twee keer per jaar genieten ze met (schoon)kinderen en kleinkinderen van een welverdiend vakantieweekend of week. 

Waar je ook komt in Montfoort, je ziet Bets en Koos overal bezig: als begeleider bij de scootmobieltochten, als gastvrije vrijwilliger bij o.a. de SWOM, langs het voetbalveld.  


Een Gouden paar!

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020