StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:07-06-2024
Bijgewerkt op:07-06-2024 19:08

Een positief jaarresultaat over 2023 voor gemeente Montfoort

Bron: Persbericht gemeente Montfoort
  

Gemeente Montfoort sluit het jaar opnieuw af met een netto financieel voordelig saldo. Dit positieve jaarresultaat voor 2023 (na bestemming) van 1.4 miljoen euro komt door voorzichtig beleid te voeren, door hogere incidentele ontvangsten van het Rijk en ontvangen rente. Het college stelt voor het overschot toe te voegen aan de algemene reserve, als buffer voor mindere tijden.

In 2023 waren er grote maatschappelijke opgaven op gebied van armoede, energie, klimaat, opvang, woningbouw en in het sociaal domein. De toenemende complexiteit van opgaven heeft invloed op de gemeentelijke uitvoering en financiën, ook voor de komende jaren. Daarom wordt voorgesteld het positieve jaarresultaat (na bestemming) toe te voegen aan de algemene reserve.

Het college is tevreden met het positieve resultaat over 2023. De financiële situatie blijft op de lange termijn onzeker door aanhoudende inflatie, een nieuw kabinet, onzekere inkomsten van de overheid, een dip in onze rijksinkomsten in 2026 en de opvang van ontheemden. Door een goede buffer op te bouwen, hebben we meer mogelijkheden om voor onze inwoners het voorzieningenniveau in onze mooie gemeente Montfoort te behouden.

Behandeling jaarrekening
De bespreking van de jaarrekening 2023 staat gepland voor 18 juni a.s. in de openbare commissievergadering. De openbare raadsvergadering voor vaststelling van de jaarrekening is op 8 juli a.s.

De jaarstukken 2023 staan op de website van de gemeenteraad (agenda commissievergadering 18 juni): https://montfoort.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/d5a7d46d-b8e9-43a7-85f2- 613b4a5356b4.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024