StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:22-05-2024
Bijgewerkt op:22-05-2024 14:51

Publiek kan stemmen op kanshebbers Appeltje van Oranje 2024

Bron: Oranjefonds
  

50 projecten maken kans op Oranje Fonds-prijzen

Het publiek kan vanaf vandaag stemmen op de 50 projecten die dit jaar kans maken op een Appeltje van Oranje. Het project dat de meeste stemmen in de wacht weet te slepen, gaat direct door naar de laatste tien genomineerden. De Appeltjes van Oranje worden ieder jaar uitgereikt door het Oranje Fonds aan uitzonderlijke sociale projecten die ertoe doen voor mensen in onze samenleving. Er kan worden gestemd op 40 projecten uit Nederland en tien uit het Caribische deel van het Koninkrijk. Stemmen op de kanshebbers kan tot en met 31 mei via stem.oranjefonds.nl.
 
Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Eenzaamheid verminder je samen! Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar initiatieven die erin slagen mensen actief te betrekken in een samenleving waar niemand er alleen voor staat. Een op de zeven Nederlanders voelt zich eenzaam. Eenzaamheid is van alle leeftijden, maar komt meer voor onder jongeren en de alleroudsten. Het Oranje Fonds heeft eenzaamheid daarom gekozen als thema voor de uitreiking van 2024. Initiatieven die bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid zijn onmisbaar voor onze samenleving. Zij doen ertoe.  
 
Cruciaal

Eenzaamheid kan iedereen overkomen; een gevoel van gemis door het ontbreken van contacten met wie je iets kunt ondernemen. Emotionele eenzaamheid door het missen van een hechte, intieme band met een andere persoon, meestal de levenspartner. Of eenzaamheid die zich uit in het gevoel dat je er niet toe doet. Succesvolle initiatieven helpen mensen in beweging te komen. Om regie te krijgen en weer een betekenisvol leven te leiden. De Appeltjes van Oranje 2024 zetten initiatieven die eenzaamheid bestrijden in de spotlight. Want als je je inzet voor een ander, doet dit ook iets met jezelf.
 
Drie Appeltjes
Dankzij de 50 kans hebbende initiatieven worden mensen met elkaar verbonden op veel plekken in ons Koninkrijk. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.  

Koningin Máxima
De prijzen worden in oktober uitgereikt door Koning in Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Unlimited House Party


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024