StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:30-04-2024
Bijgewerkt op:30-04-2024 09:57

Kokers gezocht voor De Mantelmeeuw

Bron: Coordinator Stichting de Mantelmeeuw
  

Vrijwilligerswerk doen bij het Woerdense hospice de Mantelmeeuw kan op verschillende manieren. De ‘kookploeg’ is een aparte groep vrijwilligers in het hospice aan de Meeuwenlaan.

Dagelijks zetten de kookvrijwilligers zich in om bewoners van een passende maaltijd te voorzien. “We hebben er ooit voor gekozen om elke dag op maat te koken voor onze bewoners,” vertelt Mirjam Bijlenga (directeur). “Ook als je ernstig ziek bent, kan eten nog in belangrijke mate bijdragen aan een goede kwaliteit van leven”.  


In de goed uitgeruste keuken wordt heel wat lekkers klaargemaakt.

Bijna elke dag (zondag is er een andere oplossing) komt een van de kookvrijwilligers ’s morgens vragen waar de bewoner trek in heeft. Mensen kiezen vaak voor de gewone ‘Hollandse pot’,  maar ook zelfgebakken pannenkoeken met spek of frietjes staan soms op het wensenlijstje. Bijlenga zegt: “Ook als mensen nog maar kleine hapjes kunnen eten of juist trek hebben in iets heel specifieks, dan zorgt de kookvrijwilliger daarvoor.

Bij het koken wordt ook rekening gehouden met dingen als niet te grote porties en mooie kleuren op het bord. Soms moet het eten heel zacht zijn voor een bewoner,  om het makkelijker weg te krijgen. De ‘kokers’ houden daar allemaal rekening mee. Je bent als kookvrijwilliger echt van toegevoegde waarde in de totale zorg!”

Op dit moment kan De Mantelmeeuw er heel goed nog een paar kookvrijwilligers bij gebruiken om de groep weer op sterkte te brengen. Mensen die belangstelling hebben kunnen een mail sturen naar info@demantelmeeuw.nl of bellen met 0348 423784.

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Unlimited House Party


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024