StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:23-09-2022
Bijgewerkt op:23-09-2022 13:46

Eerste informatie- en meedenkbijeenkomst over de herontwikkeling van de G. van Damstraat

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Donderdag 22 september verzamelden zich in het scholencomplex in Montfoort ca. 50 omwonenden en afgevaardigden van de gemeente Montfoort, Stichting Het Ouden Huis en Stichting Obliek. 

Wethouder Rob Jonkers, van Lokaal Montfoort, meldde dat het scholencomplex eind 2023 verplaatst wordt naar een nieuwe locatie. De vrijgekomen bouwgrond is niet aangekocht door projectontwikkelaars, maar wordt samen met Stichting Obliek, Het Ouden Huis en de gemeente Montfoort ontwikkeld. Deze partijen willen woningen realiseren voor jongeren die begeleiding nodig hebben bij het wonen (Obliek) en woningen voor ouderen, met en zonder zorgvraag (Het Ouden Huis). 

In totaal komen er 60 woningen, ook voor mensen die kleiner willen gaan wonen. De bouw wordt drie lagen, 9 meter hoog. Het plan is om 30% sociale woningbouw te realiseren. Primair zijn de woningen bedoeld voor mensen uit de eigen omgeving: Montfoort/Linschoten.

Obliek
Een thuis voor ca. 16 bewoners met een beperking. De leeftijd zal bij de opstart ca. 25-35 jaar zijn. De beperking kan bijvoorbeeld zijn een verstandelijke beperking, autisme, een spraaktaalstoornis en/of een motorisch probleem. Wonen en zorg zullen gescheiden zijn. Dat wil zeggen dat het wonen bekostigd wordt uit eigen inkomen (eigen huishouden) en de zorg uit PGB. Voor de zorg is een passende PGB-beschikking vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) nodig.

Het Ouden Huis, Zelfstandig wonen met zorg dichtbij
Uit frustratie over de zorg voor eigen ouders werd in juli 2021 het eerste Ouden Huis geopend in Bodegraven. In Het Ouden huis hebt u een eigen huurwoning en leeft u uw eigen leven. Er is verpleegkundige hulp, mantelzorgers kunnen weer rustig gaan slapen.

Er komen ca. 4 studio’s bij het complex waar studenten hun intrek kunnen nemen. Voorwaarde is dat zij behulpzaam zijn in de zorg voor de ouderen.
In Het Ouden Huis komen ca. 35 woningen, voor ongeveer 50 bewoners. Samen in een appartement, en als een van het twee overlijd, mag de ander gewoon blijven wonen. Ook een huisdier is welkom.
In november 2022 wordt een 2e avond gepland.


Voorbeeldbewerking 1

Voorbeeldbewerking 2

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
The Music Shuffle


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024