StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:01-06-2020
Bijgewerkt op:01-06-2020 16:21

Coronavirus: actuele informatie 29 mei

Bron: gemeente Montfoort
    

Horeca opent de deuren per 1 juni

De horeca in Montfoort en Linschoten opent per 1 juni  aanstaande vanaf 12.00 uur weer beperkt de deuren voor bezoekers. We zijn bij het verlenen van de vergunningen, net als heel veel andere gemeenten, waar mogelijk ruimhartig met het terrassenbeleid omgegaan. Uiteraard voor zover dit past binnen de noodverordening. Vanzelfsprekend houdt de horeca binnen en buiten op het terras rekening met de coronamaatregelen, zoals de noodverordening en de richtlijnen die de gemeente en de branchevereniging hebben opgesteld.

Fietspad Montfoort- IJsselstein weer open
Met ingang van vanmiddag is het fietspad vanuit Montfoort (Blokland) richting IJsselstein langs de Oude Wetering in het kader van de versoepeling van de coronamaatregelen weer voor fietsers opengesteld. De afsluiting Molenvliet blijft gehandhaafd in verband met het 1,5 meter afstandscriterium.

Verkeersmaatregelen De Plaats en langs de Hollandsche IJssel
Met ingang van maandag 1 juni is De Plaats in Montfoort afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers. Er wordt een calamiteitendoorgang gecreëerd en de hulpdiensten hebben indien nodig altijd toegang tot De Plaats. De afsluiting wordt met borden aangegeven en geldt vooralsnog tot 1 september a.s. Daarnaast wordt tot in elk geval 1 september a.s. langs de Hollandsche IJssel een parkeerverbod ingesteld voor een aantal parkeerplaatsen in verband met de tijdelijke uitbreiding van het terras van het Oude Stadhuis.

Alleen wordt weer iets meer samen
Afstand bewaren in een anderhalvemeter samenleving? Dat is nog niet zo eenvoudig. Het was druk tijdens Hemelvaartsdag en de verwachting is dat dit in het Pinksterweekeinde ook zal zijn. In heel Nederland is een deel van de parken, plassen en stranden afgesloten. Ook in onze regio zijn er veel mensen op de been. Logisch natuurlijk, het is mooi weer en we zijn allemaal vrij. Fijn dat we daar weer van kunnen genieten! ‘Alleen’ wordt gelukkig weer iets meer ‘samen’. Laten we tegelijkertijd onszelf en anderen goed beschermen. We gaan samen naar buiten en we gaan samen sporten. We doen dit wel op 1,5 meter afstand van elkaar. En we keren om als het druk is. Bovendien blijven we met klachten thuis. Want alleen als we onszelf en elkaar goed beschermen gaan er steeds meer deuren open. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Buiten spelen en bewegen is goed voor kinderen
Spelen en bewegen zorgt voor een goede motoriek, stevige botten, sterke spieren en een gezond gewicht. En het draagt bij aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en aan het leren omgaan met risico’s. Het is belangrijk voor ogen waarmee je goed in de verte kunt zien. En we noemden al de aanmaak van vitamine D, wat belangrijk is voor je immuunsysteem. Eigenlijk is buiten spelen en bewegen voor iedereen goed. En kinderen hebben het echt nodig. Daarom is het zo belangrijk dat kinderen buiten blijven spelen. Ook nu, in tijden van corona. Bekijk de buitenspeelregels in het duidelijke overzicht op http://spelenenbewegen.nl/

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Utrecht

De voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht heeft op 28 mei 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld, die op 1 juni 2020 om 12.00 uur in werking treedt. Deze noodverordening geeft iedereen iets meer ruimte in de openbare ruimte. Hierdoor is het naleven van de basisregels belangrijker dan ooit: houd afstand en vermijd drukte. In de noodverordening zijn de maatregelen die het kabinet heeft genomen uitgewerkt. Per 1 juni worden opnieuw enkele maatregelen versoepeld. Onder meer voor groepen, horeca, onderwijs en culturele instellingen. De basisregels blijven van kracht, zoals: handen wassen, 1,5 meter afstand houden, drukte vermijden, thuis blijven bij klachten en zoveel mogelijk thuiswerken. Ook heeft de voorzitter op 28 mei 2020 besloten een aanwijzingsbesluit ontheffing locaties Rijksvaccinatieprogramma vast te stellen. Het volledige nieuwsbericht, de noodverordening en alle andere geldende aanwijzingsbesluiten vindt u op de website van Veiligheidsregio Utrecht.

Noodverordening Veiligheidsregio Utrecht 1 juni 2020

Aanwijzingsbesluit ontheffing locaties rijksvaccinatieprogramma 1 juni 2020

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Cross Roads


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021