StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:05-08-2019
Bijgewerkt op:05-08-2019 16:37

Vertraging bij verbreden fietspad N204 Linschoten

Bron: gemeente Montfoort
    

De geplande werkzaamheden van de provincie Utrecht voor het verbreden van het fietspad langs de M.A. Reinaldaweg (N204 ) zijn vertraagd. Het gaat om het gedeelte tussen de A12 en Linschoten (Van Rietlaan). Vanwege nieuwe regelgeving, moet de provincie Utrecht nog een aanvullend bodemonderzoek uitvoeren voordat de grond in de bermen kan worden afgegraven en afgevoerd. In plaats van in de zomer, zullen de werkzaamheden aan het fietspad pas in het najaar van 2019 worden uitgevoerd.
 
Voor het verbreden van het fietspad moet de grond in de bermen worden afgegraven en afgevoerd. Alle voorbereidingen en onderzoeken om dit uit te voeren waren klaar.
Kort voor de geplande start van de werkzaamheden in juli, zijn er vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nieuwe regels van kracht voor het afgraven en afvoeren van grond. De nieuwe regels geven aan dat de af te graven grond voortaan ook onderzocht moet zijn op de aanwezigheid van de stof PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen). Voor de bermen in Linschoten betekent dit dat er aanvullend onderzoek moet worden gedaan naar de aanwezigheid van PFAS voordat de aannemer aan de slag kan met afgraven, afvoeren en verbreden.
 
Begin september zijn de resultaten van het aanvullende onderzoek bekend. Daarna kan er een nieuwe planning worden gemaakt voor de uitvoering van de werkzaamheden in het najaar.
 
U kunt de planning van de werkzaamheden ook volgen via de KWS-app die u op uw telefoon kunt downloaden vanuit de App Store (voor iPhone) of vanuit de Play Store (voor Android). De informatie vindt u vervolgens onder de projectnaam ‘N204 - IJsselveld’, die u kunt instellen als favoriet.
 
Voor meer informatie over de werkzaamheden aan de N204 bij Linschoten kunt u kijken op  www.provincie-utrecht.nl/n204linschoten. Daarin is ook de link naar het Handelingskader PFAS opgenomen met daarin de nieuwe regels voor het afgraven en afvoeren van grond.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020