StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:17-07-2019
Bijgewerkt op:17-07-2019 20:50

Opening klompenpad

Bron: gemeente Montfoort
    

Wandelen in de natuur, kijken naar waterdiertjes, oversteken met een trekpontje en ook nog iets leren over natuur en cultuurhistorie. In de Benschopse polder opende Landschap Erfgoed Utrecht 12 juli een Klompenpad Kids, het tweede in de provincie Utrecht en het eerste in de Lopikerwaard. Platform de Utrechtse Waarden ondersteunt dit initiatief. Bij de opening waren de burgemeesters van Montfoort, Oudewater, IJsselstein en Lopik en de bestuurder van de HDSR aanwezig.

Voor kinderen en volwassenen
De route, Benedeneindsepad, is voor kinderen vanaf 6 jaar én volwassenen. Het kindertraject van 4,5 km gaat over boerenland en door natuurgebied en vogelreservaat Willeskop, met uitkijktoren. Met een lus richting Beloken Land kan de afstand worden verlengd tot 9 km. Kinderen kunnen onderweg evenwichtsspelletjes doen, opdrachtjes uitvoeren en slootjespringen met een stok. Start- en eindpunt zijn bij pannenkoekenhuis en camping Midden Op ‘t Landt aan Benedeneind Noordzijde 430.

Voor natuurbeheerders van de toekomst
"Klompenpaden vertellen verhalen over het plaatselijk agrarisch cultuur- en natuurlandschap’', zegt projectleider Eline van de Veen van Landschap Erfgoed Utrecht. "Een pad voor kinderen stimuleert ze om te wandelen, buiten te spelen en betrokken te raken bij de natuur. Zij zijn de natuurbeheerders van de toekomst.’' Klompenpaden komen voort uit lokaal initiatief, in overeenstemming met particuliere grondeigenaren en vrijwilligers. In Benschop zijn twee agrariërs en Staatsbosbeheer grondeigenaar. De projectsubsidie komt van de provincie, Nationale Postcode Loterij, diverse fondsen, het waterschap en Streekfonds De Utrechtse Waarden. Omdat het pad loopt over grensgebied met Oudewater en Montfoort zijn ook deze gemeenten betrokken bij het beheer.

Gratis app
De route is bewegwijzerd en vanaf 12 juli te vinden op de website Klompenpaden.nl en de website van Landschap Erfgoed Utrecht. Er zijn ook een brochure en gratis app. Met de opening wordt gewacht tot het eind van het broedseizoen van weide- en watervogels. Daarom is het deel over boerenland tussen half maart en 1 juli gesloten. In natuurreservaat Willeskop mogen bezoekers wel het hele jaar wandelen, met de hond aan de lijn. Op boerenland zijn honden niet toegestaan, om vee en vogels niet te verstoren en verspreiding van dierziekten te voorkomen.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020