StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:13-06-2019
Bijgewerkt op:11-07-2019 07:52

Gouden huwelijk Arie en Boukje

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort, persoonlijke foto's familie Hol
    

Vrijdag 13 juni 1969 trouwden Arie Hol en Boukje van v't Oever in het oude Stadhuis van Montfoort .

Arie leerde Boukje kennen toen hij in zijn diensttijd was gelegerd in 'tHarde. De mooie barkeepster Boukje veroverde al snel zijn hart. Als hij met zijn dienstmaten het café bezocht  liet hij haar graag zijn biertje brengen. Boukje deed dat met genoegen, maar niet als er andere dames aan zijn tafel zaten. 

Na afloop van zijn diensttijd dachten ze elkaar niet meer terug te zien. Maar Arie werd als een magneet naar het café in Het harde getrokken en stond na enkele weken weer voor haar. “Ik ben aan het werk,” zei de verbouwereerde Boukje,” ga maar naar mijn huis.” In het drukke gezin van v't Oever, met zes kinderen, praatte het jonge verliefde stel bij. En Arie vroeg Boukje” Kom je op mijn verjaardag? Boukje ging, en bleef gelijk in Willeskop. De moeder van Arie bleek dringend hulp nodig te hebben en de handen van Boukje staan niet verkeerd. 

Donderdag 13 juni bezocht wethouder Ivo Ten Hagen met de pers het gouden paar om het te feliciteren. Er ontspon zich een goed gesprek, en spontaan antwoordde het paar op alle vragen.


Oude bakhuis steenfabriek

Enthousiast vertelde Arie over zijn werkzaamheden, eerst bij de steenfabriek van Splinter in Willeskop en later als chauffeur bij Snel Containers. “Bij Snel maakte je iedere dag wat mee,“ vertelde Arie. Veel indruk maakte de val van de Berlijnse muur in 1990. Arie ging mee met het transport van een aantal containers die Jan Snel daar liet plaatsen, een accommodatie die de Duitsers niet kenden. 

Boukje was o.a. hulp bij diverse huishoudens en werkte bij de koekjesfabriek en bij Blokker. Bij VVM, waar beide vrijwilligerswerk doen en een zoon keepte in het eerste elftal, stond Boukje als vanouds, als professioneel achter de bar. 

Hun drie kinderen schonken hen zes kleinkinderen, die  Boukje liefdevol opving. Soms wel vier tegelijk. De vrije tijd na hun pensioen wordt goed gevuld met vrijwilligerswerk bij VVM, Arie tuiniert in hun gezellige hofje, Boukje computert en speelt bingo.  

 

12 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 12 foto's die bij dit artikel horen: Hof

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
JazzTime


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021