Geplaatst op:11-06-2018
Bijgewerkt op:11-06-2018 08:41

Juventus winnaar MSV Champions League

Bron: Kees Bouman

Zaterdag 2 juni was het dan eindelijk zover. Na een mooie voorjaarscompetie was het na 12 speelronde tijd voor de finale dag van de MSV Champions League op sportpark Hofland.

Dit jaar waren het de teams van Juventus en Inter Milan welke de strijd mochten aangaan voor de eerste plek c.q. de cup met de grote oren. Beide teams waren elkaar in de competitie al meerdere keren tegen gekomen waarbij de teams erg aan elkaar gewaagd waren. Ook in finale wedstrijd resulteerde dit in een ongekende spannende pot voetbal.

Juventus dat als favoriet aan de finale begon, moest als eerste de bal uit het doel halen. Door de vroege voorsprong van Inter Milan moest Juventus alle zeilen bijzetten om niet direct tegen een grotere achterstand op te lopen. Wat volgende was een eerste helft waarbij er over en weer gescoord werd en stond er met rust een gelijke stand op het bord.

Na enige tactische aanwijzingen van de coaches Klarenbeek en Lont, werd begonnen aan de 2e helft. Nu was het Juventus wat als eerste scoorde, alleen deze keer in het verkeerde doel….. Wederom moest Juventus de mouwen op stropen en laten zien dat ze over enige veerkracht beschikten. Er werd een tandje bij geschakeld door Juventus wat al snel weer resulteerde in de gelijkmaker (3-3).

Met nog 5 minuten spelen was alles weer mogelijk…….. Inter had het moeilijk en werd flink onder druk gezet door Juve. Waar Juventus meer en meer de wedstrijd naar zich toe leek te trekken, was er bij een snelle uitbraak dan toch een doelpunt voor Inter. Met nog 2 minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld…….. maar met een allerlaatste kracht inspanning wist Juventus toch een verlenging af te dwingen in de slotseconden van de reguliere speeltijd.

Dat werd dus verlengen. Na een korte pauze starten de teams aan de verlenging. Het team wat als eerste scoorde zou de cup met de grote oren winnen. Ook in de verlenging golfde het spel op en neer en kregen beide teams de kans om de overwinning naar zich toe te trekken. Echter beide teams hielden hun doel schoon en de wedstrijd leek daarmee richting de penalty serie te gaan.

Maar nee, deze keer was het Inter dat pech had. In de blessure tijd ging de bal op de stip naar een hens bal op de doellijn. Met een perfect genomen penalty wist Juventus dan toch de overwinning veilig te stellen. Met een eindstand van 5-4 werd Juventus de winnaar van de voorjaarscompetitie van de MSV Champions League.

Gelijktijdig met het spelen van de finale, was er ook de wedstrijd voor de 3e plaats. Wie pakt het brons…… Deze wedstrijd werd een Duits onderonsje. Bayern München de nummer 3 van de competitie moest het in deze halve eindstrijd opnemen tegen Borussia Dortmund. Ook deze teams vochten in de competitie menig robbertje uit, waarbij Bayern meestal de punten pakte.

Bayern ging dan ook als favoriet de halve eindstrijd in. Ook deze teams wisten er een spannende pot van te maken, waarbij het publiek ruim aan zijn “trekken” kwam. Ook hier kwam de favoriet Bayern al snel op een achterstand en wist dat ze vandaag niets cadeau zouden krijgen. Bij rust resulteerde dit in een gelijkstand met o.a. doelpunten van Jelle, Bram, Tygo een Owen. Na de rust scoorde beide teams er verder rustig verder op los. Ook bij deze wedstrijd bleef het spannend tot de laatste minuut, want ook bij deze wedstrijd stond er 3 minuten voor het einde een 4-4 score op het bord. Echter deze wedstrijd zou niet uitdraaien op een verlenging. In een alles of niets poging wist Bayern nog 1 keer te scoren, zodat ook deze wedstrijd zou eindigen in een 5-4 eindstand.

Aansluitend was er nog de strijd voor de penalty bokaal, waaraan de 4 beste penalty killers van de voorjaarscompetitie mee mochten doen. Ook voor deze beker werd het een ongekend spannende strijd. Na 5 penalty bleven er 3 spelers over welke allen 3x hadden gescoord, namelijk Owen, Jelle en Sem. Zij mochten met zijn drieën de knock-out ronde in gaan.

Bij de 6 ronde schoten alle 3 de spelers hun penalty feilloos binnen. Er volgende dus een 7e ronde. Nu was het de beurt aan de sterk keepende Luca Bos om te laten zien waarom hij op doel stond. Met 3 gestopte penalty’s, werd hij winnaar van de 7e ronde.

Alle spelers gingen dus door nar de 8e ronde. Ondanks een goed genomen penalty in de 8e serie, moest Sem toch afhaken en gingen Jelle en Owen door daar de 9e knock-out ronde. In deze ronde zou dan eindelijk de beslissing gaan vallen. Owen mocht van start met zijn penalty en zag zijn inzet gestopt worden.

Alle druk kwam daarmee bij Jelle te leggen. Wat zou hij doen……Maar als zo als al vaker, bleef Jelle koel en schot zijn 9e penalty in het kruis van het doel en won daarmee de MSV Champions league penalty bokaal. Top gedaan jongens, menig BVO speler zou jaloers zijn op zo een prachtige serie.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt in de kantine en kon het feest beginnen.

Jongens succes volgend jaar in de JO8 competitie en al vast een fijne vakantie.