StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:08-04-2024
Bijgewerkt op:08-04-2024 20:59

Let op! Online oplichters actief

Bron: Gemeente Montfoort
  

Het is de tijd van het jaar om uw belastingaangifte te doen. Maar pas op voor oplichters en internetcriminelen die doen alsof ze van een overheidsinstantie zijn.

De afgelopen weken hebben wij diverse meldingen gekregen van inwoners die sms’jes, WhatsApp-berichten of brieven hebben ontvangen van overheidsinstanties zoals de politie, de provincie, de belastingdienst of het Centraal Justitieel Incassobureau. In deze berichten staat dat er openstaande schulden zijn die nu onmiddellijk betaald moeten worden via een betaallink. Trap hier niet in. De overheid zal nooit dergelijke berichten versturen met een betaallink. U kunt een link altijd controleren via de ScamCheck . Wees ook voorzichtig met verzoeken voor het delen van persoonlijke informatie. De overheid zal dergelijke verzoeken nooit versturen via WhatsApp, sms of e-mail.

Check telefoonnummer
Bel nooit met het telefoonnummer waar het sms of WhatsApp-bericht vandaan komt. Mogelijk krijgt u dan de criminelen aan de telefoon die achter de berichten zitten. Als u twijfelt over een brief of sms die u ontvangen hebt, zoek dan via internet het telefoonnummer van de betreffende instantie op en leg uw twijfels bij hen neer.

Fraudehelpdesk
Heeft u een dergelijk bericht ontvangen en bent u hierop ingegaan? Maak dan melding bij de fraudehelpdesk, doe aangifte bij de politie en verander voor de zekerheid de wachtwoorden en pincodes die u gebruikt hebt.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Goud van Oud (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024