StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:21-02-2024
Bijgewerkt op:21-02-2024 13:53

Wie beslist als er sprake is van dementie? 7 maart

Bron: SWOM
  

Op donderdag 7 maart 2024 organiseert ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis haar maandelijkse informatieavond in zalencentrum Sint Joseph. Het thema deze avond is: ‘Wie beslist als er sprake is van dementie?’ Want hoe belangrijk zijn autonomie, vrijheid, veiligheid en geborgenheid voor mensen met dementie en hoe kan je aan deze behoeften tegemoet komen. De bijeenkomst begint om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Maritza Allewijn, GZ-psycholoog verbonden aan het Kennis- en behandelteam van de Rijnhoven en directeur van de PgD (Psychologische expertise voor de ouderenzorg) is onze gastspreker. Zij werkt ruim dertig jaar in de ouderenzorg, voor en met mensen met dementie, zowel in het verpleeghuis als thuiswonend. Ook zet zij zich in voor toepassing van kennis uit de ouderenpsychologie voor de ondersteuning van professionele verzorgenden en mantelzorgers.

Vertrouwen en goede communicatie is de basis
Als je geheugen en andere functies van de hersenen minder goed gaan functioneren door dementie, wordt het steeds moeilijker om zelfstandig goede beslissingen te nemen. Terwijl zelf keuzes kunnen maken, autonoom zijn, juist voor veel mensen heel belangrijk is om zich gelukkig te voelen en zichzelf te kunnen blijven. En dat gaat van kleine beslissingen: wat eten we vandaag, ga ik mee naar die verjaardag, naar veel grotere: gaan we verhuizen, wil ik me laten opereren, in welk verpleeghuis zou ik ooit wel willen wonen? Voor naasten, partners, kinderen, buren en professionals, is het verleidelijk om de keuzes over te nemen. Luister maar naar ons, wij hebben het goed met je voor. Maar juist het uit handen nemen van beslissingen stuit veelal op onbegrip of verzet en kan leiden tot achterdocht. Op deze avond staan we stil bij goed beslissen, gezamenlijk waar mogelijk en sturend waar nodig en steeds met als basis: vertrouwen en goede communicatie. 

De informatieavonden van SWOM zijn interessant voor alle inwoners van Montfoort en Linschoten, zorg- en welzijnsprofessionals, vrijwilligers en mantelzorgers. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024