StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:02-10-2023
Bijgewerkt op:02-10-2023 17:41

Ondertekening unieke samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Montfoort en Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden voor Korte en Lange Linschoten

Bron: Ad Huizer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Maandag 2 oktober vond de ondertekening plaats van een uniek samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Montfoort en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden  (hierna te noemen HDSR) voor het hersteltraject van de oevers en kade van de Korte en Lange Linschoten. Het document is ondertekend door burgemeester Petra Van Hartskamp en Jeroen Haan, dijkgraaf van HDSR.

Samenwerking in project
Naast de burgemeester en de dijkgraaf zijn ook de projectleden aanwezig. 
Dit zijn: 

  • Koen GarenFeld- beheerder waterkeringen, HDSR
  • Herman Lokhorst – projectmanager, HDSR
  • Leendert Knopper- projectleider, gemeente Montfoort

Samenwerkingsverband
De gemeente Montfoort is al begin van dit jaar gestart met het herstellen van de oevers en kade van de Lange Linschoten om de verkeersveiligheid op de wegen hierlangs te verbeteren. Deze werkzaamheden staan ook gepland voor de oevers van de Korte Linschoten. Langs de Korte Linschoten worden de oevers en kade voor een deel hersteld door HDSR en een ander deel door de gemeente. Door de uitvoering van de werkzaamheden te combineren besparen beide partijen kosten en wordt gezamenlijk de overlast voor de aanwonenden beperkt. De aanwonenden zijn via een informatieavond betrokken en worden via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van dit project.

Werkzaamheden
De verwachting is dat met de werkzaamheden aan de Korte Linschoten deze winterperiode een start gemaakt kan worden. De werkzaamheden bestaan vooral uit het verwijderen van oude beschoeiingen en steigers en het plaatsen van een nieuwe kunststof damwand binnen het dorp Linschoten. Op het traject langs de Korte Linschoten Westzijde vanaf de N204 richting de A12 zal een stalen damwand worden geplaatst. Deze neemt de waterkerende functie van de huidige kade over. Hiermee wordt voorkomen dat de kade moet worden verbreed. Dit zou ten koste gaan van alle bomen die er nu langs staan. Als de planning normaal verloopt zijn de werkzaamheden voor het komende vaarseizoen afgerond. 

Wat gaan de aanwonenden merken? 
Veel bewoners moeten toestemming geven omdat ze eigenaar zijn van de grond rondom hun woning, dus ook van de kade. De huidige steigers voor bijvoorbeeld een boot gaan weg. Deze worden vervangen door een nieuw steigertje. Bewoners zijn goed geïnformeerd via de informatieve bewonersavonden. De overlast door afsluitingen zal zo mInimaal mogelijk zijn. 

Op de foto hierna ondertekenen de burgemeester en de dijkgraaf het samenwerkingsdocument. 


 

 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024