StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:24-08-2023
Bijgewerkt op:24-08-2023 14:07

Zorg voor vrijheid en veiligheid bij mensen met dementie 7 september

Bron: Anchel Kraan, SWOM
  

Op donderdag 7 september 2023 organiseert ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis haar maandelijkse informatieavond in zalencentrum Sint Joseph. Het thema is: “Zorg voor vrijheid en veiligheid bij mensen met dementie”. We starten de bijeenkomst om 19:30 uur. U kunt vanaf 19.00 uur binnen lopen. De toegang is gratis.

Zorg voor vrijheid
Tijdens het proces van dementie veranderen er veel zaken. Door de dementie vermindert het vermogen om eigen wensen kenbaar te maken. Er komt een moment dat je niet meer je eigen belangen kan behartigen. Welke rechten heb je dan? Wie treedt er namens jou op, wie regelt wat, wanneer en welke rechten hebben je vertegenwoordigers?

Zorg voor veiligheid
Autorijden geeft veel mensen vrijheid en zelfstandigheid. Maar wanneer is het nog veilig? Voor veilig autorijden heb je een snelle reactievermogen nodig. En ook een goede coördinatie en probleemoplossend vermogen. Dat wordt minder als mensen ouder worden. Voor mensen met dementie gaat dat nog sneller achteruit. Het gaat daarbij niet alleen om de eigen veiligheid. Maar ook om de veiligheid van andere weggebruikers. Wanneer komt het moment dat autorijden echt niet meer gaat?

Regel je zaken goed en op tijd
Niet alleen bij dementie is het belangrijk om je zaken op tijd goed te regelen. Iedereen kan namelijk voor onverwachte situaties komen te staan! Heb jij alles al goed geregeld? Wil jij informatie over wat en hoe je alles kan regelen? Kom dan naar de informatieavond op 7 september. Marjon de Jong, coördinator van ’t Bakkershuis, stelt al deze vragen aan mevrouw Jos van der Poel. Zij was ruim 30 jaar verbonden aan Alzheimer Nederland. Tijdens de Alzheimer Cafés en via de Alzheimer Telefoon beantwoordde ze duizenden vragen van mantelzorgers over dementie.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024