StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:28-06-2023
Bijgewerkt op:29-06-2023 12:33

Junior Cyber Agent Leroy Groen gehuldigd op 27 juni 2023

Bron: Ad Huizer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Vandaag, woensdag 27 juni 2023, is een grote dag voor de 9-jarige Leroy Groen uit Montfoort. Hij is samen met zijn ouders en grootouders aanwezig in het Huis van Montfoort, waar burgemeester Petra van Hartskamp hem huldigt voor zijn topprestatie in het spel HackShield: beste Junior Cyber Agent van Montfoort!

Wat is HackShield? 
Remco van HackShield vertelt over het spel. HackShield is een spannend spel over de gevaren op internet. Het leert kinderen (online) skills waarmee ze zich kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit. Daardoor kunnen ouders en grootouders door hun (klein)kinderen op de internetvalkuilen worden gewezen! Leroy is winnaar geworden van dit spel. Reden voor de burgemeester om hem in het zonnetje te zetten. 

Wie is Leroy Groen?
Leroy is een 9-jarige jongen uit Montfoort, Hij zit in Oudewater op school. Leroy heeft als hobby's judo en badminton en wil later politieman of pizzabakker worden. Leroy heeft met plezier aan het spel HackShield meegedaan. Hij vond het vooral leuk dat er allemaal moeilijke vragen waren.
Leroy vindt het belangrijk dat iedereen Cyber Agent wordt! 

Gevaren internet
De burgemeester vraagt aan Leroy of hacken (door anderen binnendringen in een computer(systeem) om zwakke plekken te onderzoeken) bij iedereen bekend is. De oudere generatie kent het vaak niet. De Junior Cyber Agent zorgt ervoor dat we zo veilig mogelijk kunnen internetten. 

Leroy vindt de gestuurde linkjes de grootste gevaren op internet. Deze zijn makkelijk te openen en voor je het weet is je bankrekening geplunderd. 
Zelf mag Leroy (nog) niet op Tik Tok en You Tube, omdat daar lastig te onderscheiden is wat echt is en wat niet. 

Tip van Leroy
Onze Junior Cyber Agent heeft 2 nuttige tips om veilig te kunnen internetten: zorg altijd voor een sterk wachtwoord met tenminste 16 tekens, liefst met diverse tekens door elkaar. Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere programma's!

Huldiging: uitreiking speldje en certificaat 
Onder het genot van een drankje en een gebakje wordt gezellig gepraat over de Cyber Agents en hun rol. De gemeente benadrukt dat het heel belangrijk is dat jonge mensen als Leroy zich inzetten als Junior Cyber Agent! Hierna volgen wat foto's van de huldiging en uitreiking van speldje en oorkonde. 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023