StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:11-05-2023
Bijgewerkt op:11-05-2023 17:17

Pand aan Keizerstraat 1-3 in Montfoort krijgt monumentenstatus

Bron: Gemeente Montfoort
  

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 21 maart jl. het pand aan de Keizerstraat 1-3 in Montfoort aangewezen als gemeentelijk monument. In dit pand was voorheen een chinees restaurant gevestigd. Het is een markant en beeldbepalend pand in het centrum van Montfoort.

Wethouder Kees van Dalen: “Door dit pand te benoemen tot gemeentelijk monument, zorgen we ervoor dat het karakter en historische waarde van de binnenstad geborgd en bewaard blijft. Met dank aan Stichting Hugo Kotestein die ons gewezen heeft op de waarde van dit karakteristieke pand. Ik ben blij dat de nieuwe eigenaren van het pand het monument omarmen en de gevel restaureren. Zo blijft deze unieke parel op deze centrale plek behouden, ook voor volgende generaties.”

Bijzondere gevel
Het pand bestaat uit een winkel met woonhuis. Het is in 1926 gebouwd en deed dienst als tabak- en sigarenzaak. Het is ontworpen door architect A. Ebbers. Het gebouw heeft een unieke vormgeving en materiaalgebruik, met bijzondere Art Deco elementen in de gevel. Bijzonder is dat de hoofdvorm, constructie, gevelindeling, materiaalgebruik en detaillering na 100 jaar nog relatief gaaf zijn.

Unieke ligging
Het gebouw heeft een beeldbepalende ligging op de kruising van de twee belangrijkste winkelstraten in Montfoort. Namelijk op de hoek van de Keizerstraat bij de splitsing met de Hoogstraat. Het huidige stratenpatroon is nog grotendeels gelijk aan de situatie in de veertiende eeuw, waarbij de Keizerstraat een belangrijk onderdeel is van de hoofdstructuur. Dit maakt dat de ook locatie een historische waarde heeft.

De eigenaren hebben het plan om de gevel te restaureren en het gebouw een passende bestemming te geven.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024