StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:11-05-2023
Bijgewerkt op:11-05-2023 12:25

Leerlingen en hun ouders maken kennis met vrijwilligerswerk!

Bron: Yvonne van Druten Stagecoordinator Hart voor Woerden
    

Op 7 juni 2023 wordt weer de Woerdense stagemarkt (MaS-markt) voor de leerlingen van het Kalsbeek College en Minkema College georganiseerd.

Leerlingen maken kennis met de verschillende maatschappelijke organisaties en verenigingen. Ze ontdekken waar hun interesses liggen, waardoor ze gerichter op zoek kunnen gaan naar een maatschappelijke stage. De MaS-markt vindt dit jaar plaats op het Kalsbeek College, Locatie Bredius, Burg. H.G. van Kempensingel 23 in Woerden van 19:00 – 20:30 uur. Ook de ouders proberen we deze avond te prikkelen om vrijwilligerswerk te gaan doen. De organisatie voor deze markt ligt in handen van Hart voor Woerden, het vrijwilligersplatform van de gemeente Woerden.

Voor veel jongeren is de MaS-markt een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Naast dat ze in contact komen met verschillende maatschappelijke organisaties en verenigingen, kunnen ze ook een kijkje nemen binnen de verschillende sectoren. Bijvoorbeeld sport, welzijn, zorg, groen en goede doelen. Deze bijzondere ervaring komt van pas bij de keuze voor een vervolgopleiding en/of loopbaanoriëntatie. Voor maatschappelijke organisaties en verenigingen is dit een mooie kans om zich op efficiënte en overzichtelijke wijze aan scholen en leerlingen te presenteren en hen te informeren over de stagemogelijkheden.

Maatschappelijke stage is voor derdejaars leerlingen van het Kalsbeek College en vierdejaars leerlingen van het Minkema College inmiddels een vast onderdeel van het lesprogramma.

Ouders prikkelen tot vrijwilligerswerk
Doordat de MaS-markt in de avonduren valt, zullen veel ouders met de leerlingen meekomen. Een uitgelezen kans voor organisaties om ook de ouders kennis te laten maken met hun organisatie. En hen te informeren over wat er te doen is in als vrijwilliger. Bij de stand van Hart voor Woerden kunnen ouders een test doen ‘Wat voor een vrijwilliger ben jij?’.

MaS-vacatures
Op de vacaturepagina (maatschappelijkestageorganisaties - Hart voor Woerden) kunnen organisaties hun stages aanmelden. Leerlingen kunnen dan direct reageren op de vacature. Ook kunnen leerlingen, nadat ze zich hebben aangemeld als vrijwilliger, aangeven dat ze op zoek zijn naar een stage en waar hun interesses liggen. Organisaties en verenigingen kunnen op hun beurt kijken of er een leerling is die bij ze past.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023