StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-05-2023
Bijgewerkt op:06-05-2023 19:36

Polsstokseizoen van start in Linschoten

Bron: Polsstokbond Holland
    

Na de gebruikelijke lange winterstop gaat aanstaande zaterdag het polsstokverspring seizoen weer van start. Atleten van de Polsstokbond Holland strijden tot en met augustus over 21 wedstrijden om het ABZ De Samenwerking Klassement. De openingswedstrijd is de Installatiebedrijf van der Vaart Bokaal en vindt plaats in Linschoten. Hier sloot Jaco de Groot (Kamerik) vorig jaar het seizoen af als winnaar op het Nederlands Kampioenschap. Ook dit seizoen wordt er weer veel van hem verwacht, aangezien hij op zijn boerderij een trainingsaccommodatie heeft ingericht waar hij onder leiding van atletiektrainer Alex van Zutphen gewerkt heeft aan een uitgebreide voorbereiding. In samenwerking met Polsstokbond Holland zijn deze trainingen opengesteld voor een groot aantal springers uit alle leeftijdscategorieën. Door het groeiend aantal atleten dat serieus aan polsstok wintertraining doet wordt verwacht dat het niveau in de breedte stijgt.

Heren
Behalve Nederlands recordhouder Jaco de Groot behoren ook Erwin Timmerarends (Bodegraven) en Reinier Overbeek (Benschop) tot de favorieten bij de senioren. Timmerarends heeft mogelijk een voordeel dat Linschoten zijn thuisvereniging is. Overbeek maakt zijn debuut bij de senioren. Vanwege zijn juniorenrecord behoort hij meteen al tot de kanshebbers. Van regerend klassementswinnaar Rian Baas (Gouda) wordt verwacht dat hij dit jaar minder wedstrijden gaat springen, maar desondanks is hij niet uit te sluiten voor overwinningen. Het is de vraag of deze heren het record van 22,21 meter van de Groot kunnen aanvallen.

Dames
Bij de dames maakt Nederlands Kampioene Tessa Kramer (Amersfoort) een ongebruikelijke overstap van de Friese naar de Hollandse polsstokbond. Vanwege haar nieuwe woonplaats is dit een logische keuze. Ze is met haar persoonlijke record van 16,74 meter gelijk favoriet bij de dames. Hiermee heeft Demi Groothedde (Jaarsveld) er een grote concurrent voor het leidersshirt bij. Maar misschien kan thuisfavoriet Gerianne Boer (Kamerik) wel voor een verrassing zorgen bij de openingswedstrijd.

Junioren
Ook in de juniorencategorie belooft het een spannend seizoen te worden. Hidde van Dam (Montfoort) zal met een goed gevoel de winter in gegaan zijn nadat hij vorig jaar het NK won met een persoonlijk record van 20,84 meter. Samen met Mark van der Horst (Schoonhoven) behoort hij tot de topfavorieten.

Tot 16 jaar
Bij de jongens en meisjes tot en met 16 jaar is het ieder jaar weer een verrassing welke talenten opstaan. Harmen Bogaard en Ferran Houdijk (beide uit Polsbroek) hebben de 18 meter grens al weten te passeren en maken daarmee grote kans op de overwinning. Bij de meisjes kan Thalina van der Wind (Linschoten) haar klassement niet meer verdedigen, want zij is nu actief bij de dames. Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) heeft als enige van de overgebleven meisjes al over de 14 meter gesprongen, maar naar verwachting zullen er dit jaar meerdere talenten die grens passeren.

De wedstrijd is gratis te bezoeken op zaterdag 13 mei vanaf 15:00 op Sportpark Rapijnen in Linschoten.
De volledige kalender van het nieuwe seizoen vindt u op https://www.pbholland.com/index.php/kalender/

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Unlimited House Party


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023