StartpaginaProgrammeringRSMLange RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Lange Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:02-02-2023
Bijgewerkt op:02-02-2023 19:56

Verkeerswijziging rijrichting oostelijk deel Hoogstraat tussen Hofstraat en Keizerstraat

Bron: Gemeente Montfoort
    

Op woensdag 22 februari wordt in Montfoort de rijrichting van het oostelijke deel van de Hoogstraat tijdelijk omgedraaid. Vanaf dat moment is het mogelijk om met de auto, via de Hoogstraat, van de Hofstraat naar de Keizerstraat te rijden. De maatregel geldt niet voor fietsers, zij kunnen de Hoogstraat in beide richtingen blijven gebruiken.

Waarom doen we dit?
De gemeente werkt aan aanpassingen in de binnenstad, met als doel een leefbare, toegankelijke en veilige binnenstad. Hiervoor is, als onderdeel van een groter uitvoeringsprogramma, in juli 2020 de verkeerscirculatie in de binnenstad aangepast; rijrichtingen op de IJsselbrug, de Hoogstraat, de Hofstraat en Om ’t Hof zijn voor gemotoriseerd verkeer veranderd. Deze verkeerscirculatie leidt op sommige punten, bijvoorbeeld de Mannenhuisstraat en Havenstraat, tot knelpunten.

Verkeer Montfoortse brug
De verkeerssituatie in de binnenstad wordt in de eerste helft van dit jaar in zijn geheel geëvalueerd. Vooruitlopend daarop wil de gemeente meer inzicht krijgen in de invloed die het verkeer over de Montfoortse brug heeft op de binnenstad. Omdat de Montfoortse brug momenteel gerenoveerd wordt en er tot 1 april a.s. geen autoverkeer over de Hollandsche IJssel mogelijk is, biedt dit een mogelijkheid voor een proef. Hierin gaan we onderzoeken en ervaren:

  • welke invloed het verkeer over de brug op de binnenstad heeft. Hiervoor vergelijken we de tellingen van nu met de tellingen van voor juni 2020.
  • of het terugdraaien van de rijrichting op het oostelijk deel van de Hoogstraat de knelpunten oplost op de Mannenhuisstraat en Havenstraat, terwijl de brug is afgesloten.

Ervaringen tellen
Veranderingen in de verkeerssituatie is voor iedereen wennen. Daarom zal de proef enige weken duren. Dat geeft u en ons de kans om te ervaren wat de invloed van het verkeer op de binnenstad is, zonder de verkeersstroom die normaal gesproken over de brug komt. We zijn niet alleen benieuwd naar de tellingen, maar willen vooral ervaringen horen. Bij de evaluatie zullen we hier aandacht voor vragen.
 

Vragen?
Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via 0348-476 400 of een mail sturen naar binnenstad@montfoort.nl.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023