StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:08-07-2022
Bijgewerkt op:08-07-2022 14:27

Woniningbouw Hofdijk-Lindeboomseweg

Bron: Dafne Brouwer, communicatieadviseur Gemeente Montfoort
    

Gemeente Montfoort en Wim van den Pol hebben groen licht om te starten met ontwikkeling van Hofdijk-Lindeboomseweg als woningbouwlocatie

In 2020 heeft Wim van den Pol onder de vlag van ‘Made in Montfoort’ een plan gepresenteerd voor woningbouw en een Futura-huis op de locatie Hofdijk-Lindeboomseweg in Montfoort. Vanuit de gemeenteraad en provincie staan de lichten voor de planontwikkeling op deze locatie nu op groen. Er kan gestart worden met de ontwikkeling van deze locatie voor woningbouw. In het plan zijn betaalbare woningen en een Futura-huis opgenomen.

In het voortraject hebben de initiatiefnemer en de gemeente intensief samengewerkt. De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 5 juli jl. ingestemd met het schetsplan en het vervolgtraject. Aansluitend hebben wethouder Rob Jonkers, ruimtelijk ordening, en Wim van den Pol op 7 juli jl. een intentieovereenkomst ondertekend. Hiermee is bezegeld dat de initiatiefnemer deze locatie gaat ontwikkelen. Ook heeft de provincie haar akkoord gegeven op dit plan. Dat was nodig, omdat deze locatie buiten de bestaande bebouwingscontour ligt.

Futurahuis en betaalbare woningen
In het Futurahuis komen ongeveer 19 eenheden voor dementerende ouderen. Er zijn circa 40 betaalbare huur- en koopwoningen en circa 7 luxe woningen met tuin aan de Hollandsche IJssel in het plan opgenomen.

Vervolg
Het participatietraject moet nog starten. Ook dat gaat de gemeente samen met de initiatiefnemer doen. Het streven is om begin volgend jaar het omgevingsplan vast te stellen in de gemeenteraad. Afhankelijk van de doorlooptijd van de procedure kan er eind 2023 mogelijk al gestart worden met de bouw.

Wethouder Rob Jonkers: “We hebben voor dit project mooie stappen gemaakt. Hiermee zijn we weer een stapje dichterbij meer woningen in Montfoort. En ook betaalbare woningen, waar juist dringend behoefte aan is. We gaan binnenkort starten met het participatietraject.”

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023