StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:01-11-2021
Bijgewerkt op:01-11-2021 15:51

Meerjarenbegroting Montfoort positief

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Het college van burgemeester en wethouders hield maandag 1 november een persbijeenkomst in de raadzaal van het Huis van Montfoort. De pers werd bijgepraat over de meerjarenbegroting die,  mede naar aanleiding van de septembercirculaire, sluitend kon worden gemaakt.

Wethouder Herman van Wiggen zei dat de gemeente Montfoort lang in financieel zwaar weer had gezeten. “Er waren veel nieuwe taken, zonder extra knaken.” Voorzieningen zoals het zwembad zijn zo gesloten, maar zie ze maar weer eens open te krijgen. Dat zie je maar aan de bibliotheek, hoewel daar wel plannen voor zijn.

Onze strijdbare Burgemeester Petra Hartskamp meldde dat Montfoort in de top 13 staat van gemeenten die te weinig geld krijgen. Iedere circulaire gaf een ander, sober beeld. Maar ze is trots op de nieuwe organisatie die Montfoort, na de breuk met IJsselstein, heeft opgezet.

Wethouder Ivo ten Hagen heeft plannen om met het geld dat binnenkomt de binnenstad op te knappen. Hoewel hij daarmee niet direct de “Struikelgeul” in de straten bedoelt waar rollators en fietsen in vastlopen..   

Wethouder Yolan Koster zei dat er in de kosten voor de nieuwe scholen is voorzien. De verwachting is dat deze in de zomer van 2023 worden opgeleverd.
Ook zijn er plannen om de Intramurale zorg (zorg binnen de muren, zorg die geboden wordt in een zorginstelling, zoals een verpleeghuis, een instelling voor verstandelijk gehandicapten of een ggz-instelling) weer in de gemeente Montfoort aan te bieden. Het wachten is op de locatie toestemming. “We zijn een grijze gemeente, en er zijn zoveel mensen die terug willen. We moeten 30 jaar vooruitkijken.”

Er zijn plannen voor ca 430 nieuwe woningen, zei wethouder Ivo ten Hagen. Een deel daarvan kan op de vrijgekomen plaats van de scholen komen.

NB:
In de Septembercirculaire staat o.a. dat de opschalingskorting voor de gemeenten als zeer oneerlijk werd ervaren. Incidenteel wordt deze korting voor 2022 geschrapt, waardoor miljoenen kunnen worden  teruggeboekt. In 2021, 2022 en 2023 wordt nu een positief saldo verwacht.

Maandag 8 november wordt de meerjarenbegroting behandeld door de gemeenteraad.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022