StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:27-10-2021
Bijgewerkt op:27-10-2021 10:08

Dorpshuis Linschoten krijgt horecafunctie terug

Bron: RPL Woerden i.s.m. in samenwerking met RTV Utrecht
    

Er wordt druk geklust in dorpshuis De Vaart in Linschoten. Het plafond krijgt een nieuw laagje verf, de wc’s worden gerenoveerd en er wordt extra isolatie in het dak geplaatst. De vrijwilligers zijn in opperbeste stemming want nog deze week verleent de gemeente het dorpshuis een horecavergunning. Daarmee heeft Linschoten weer een café op het dorpsplein waar iedereen binnen kan lopen. ‘Dat hebben we gemist’.

Het dorpshuis is Linschoten lief

Het dorpshuis is een veelbesproken onderwerp in het kleine Linschoten. Het is al jaren een echte ontmoetingsplek voor de inwoners. Jan en alleman loopt binnen voor een kopje koffie en verschillende verenigingen drinken er een borrel na een sportwedstrijd.

Maar het pand wordt over een aantal jaren gesloopt. De gemeente wil het plein waaraan De Vaart ligt opknappen en er woningen bouwen. In principe moet er elders een dorpshuisfunctie terugkomen, maar dat is nog niet zeker. Dat besluit zorgde al voor meerdere demonstraties in Linschoten.

Tot de sloop mocht het buurthuis openblijven maar afgelopen maart besloot de toenmalige uitbater te stoppen, mede vanwege de coronacrisis. De vrijwilligers wilden daarop zelf de bar bemannen maar dat mocht in eerste instantie niet. Nu, een half jaar later, is de gemeente van gedachten veranderd en krijgen de vrijwilligers een tijdelijke horecavergunning tot het pand gesloopt wordt.

Sociale functie

Eric Jan Hagoort is de voorzitter van het dorpshuis en staat met een grote glimlach tussen het puin. Hij ziet het eindresultaat helemaal voor zich. “Absoluut! Dat gaat lekker fris worden met mooie tapijttegels. Eigenlijk een soort nieuwe huiskamer.”

De afgelopen maanden sprak Hagoort met de gemeente. Daar benadrukte hij het belang van de sociale functie van De Vaart. “We hebben hier in Linschoten een restaurant waar je heerlijk kunt eten, maar dat is niet een café waar je binnenloopt. Bovendien zit achter het pand een sporthal én er zijn nog meer verenigingen die gebruik maken van deze plek. Dat kon nu niet meer. Uiteindelijk heeft de gemeente gezegd dat we het mochten gebruiken want anders gaat het ten koste van de verenigingen.”

“Het gaat ons eigenlijk allemaal nog niet snel genoeg, maar we zijn blij dat we tot de sloop weer open kunnen.” In principe willen de vrijwilligers het dorpshuis elke dag openen vanaf tien uur ’s ochtends tot middernacht.

“Zolang er activiteiten zijn in de sporthal of het zalencentrum”, zegt Hagoort. “Als er geen activiteiten zijn dat is de sluitingstijd tien uur ’s avonds. Dus we gaan zorgen voor een hoop activiteiten.”

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022