StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:16-09-2021
Bijgewerkt op:16-09-2021 09:55

IVN Natuureducatie roept jongeren op voor Groen Traineeship

Bron: IVN
    

Eerste stap om groene dromen waar te maken

Een gezonde wereld, waarin klimaatproblemen geen issue zijn. Veel jongeren dromen ervan. Ze liggen wakker van smeltende ijskappen, dieren en planten die met uitsterven bedreigd worden en staan te popelen iets voor de natuur te doen. IVN Natuureducatie roept daarom jonge mensen tussen de 16 en 27 jaar op zich aan te melden voor een Groen Traineeship, waarbij ze hun duurzame doelen werkelijk kunnen omzetten in daden.

Helpen met het opknappen van een natuurgebied, woonwijken natuurvriendelijker maken of duurzame workshops voor kinderen ontwikkelen. Het is zomaar een greep uit het aanbod van Groen Traineeships. Jongeren gaan dan samen met andere trainees één dag per week aan de slag gaan met een groen project dat bij hen past. Ze leren de wereld van natuur- en milieuorganisaties van binnenuit kennen en dragen hun steentje bij.

Vergroenen cv
Door corona hebben veel jongeren de afgelopen anderhalf jaar noodgedwongen veel thuisgezeten. Daarom is het nu tijd om de laptop opzij te schuiven en de handen uit de mouwen te steken. Lekker actief en sociaal aan de slag in de buitenlucht. Bovendien vergroenen jongeren hiermee hun cv, leren ze meer over natuur, milieu en duurzaamheid en worden ze zich meer bewust van de mogelijkheden voor een groene en duurzame wereld.

Jongeren die tot nu toe hebben meegedaan met een van de Groen Traineeships zijn heel enthousiast, zoals Dennis (24), die het Groen Traineeship ‘een kickstart voor het realiseren van zijn droom’ noemt. Anderen laten zich vooral verwonderen door de natuur. ‘Door het Groen Traineeship ga je dingen in de natuur zien die je normaal niet ziet’, meent Hannah (25). Maar ook dat iedere jongere aan het Groen Traineeship kan deelnemen, spreekt aan. Anne (24): ‘Wat het interessant maakt, is dat iedereen hier een andere achtergrond heeft.’

Aanmelden
De nieuwe Groen Traineeship-projecten lopen van eind september 2021 t/m februari 2022. Jongeren zijn gemiddeld één dag per week met een project bezig. Ze kunnen zich hiervoor aanmelden tot en met 22 september. Meedoen kost niets. De projecten staan open voor alle jongeren, met of zonder groene ervaring.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022