StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:12-09-2021
Bijgewerkt op:12-09-2021 13:28

Gedeputeerde brengt werkbezoek aan fietsstraat

Bron: Gemeente Montfoort
    

Wethouder Ivo ten Hagen ontving vanmiddag gedeputeerde Arne Schaddelee in Montfoort. Centraal thema tijdens het werkbezoek was de verlenging van de fietsstraat Doeldijk in Montfoort. Ook de binnenstad van Montfoort wordt toegankelijker gemaakt voor fietsers en voetgangers. Per fiets werden de eerste resultaten bekeken. Op de Doeldijk is het Yuverta college (voorheen Wellantcollege) gevestigd, waardoor dagelijks honderden jongeren gebruik maken van de fietsstraat.

Om de verkeersveiligheid en de positie van de fietser te verbeteren is in 2018 de fietsstraat gerealiseerd. Met een bijdrage van de provincie Utrecht heeft gemeente Montfoort eind juni de fietsstraat kunnen doortrekken door het kruispunt tussen de Cattenbroekerdijk en de Doeldijk aan te passen. De fietsers van en naar Woerden hebben nu voorrang op het kruisend verkeer. Met deze fysieke maatregelen wordt de snelheid van het kruisende verkeer verlaagd. Gedeputeerde Arne Schaddelee is blij met het eindresultaat: “Juist voor fietsende scholieren is het belangrijk dat we onze wegen veilig en aantrekkelijk inrichten. De provincie Utrecht zet graag in op een goede bereikbaarheid in een verkeersveilige, aantrekkelijke leefomgeving met gezonde inwoners. Daarom investeren wij in een vlot, veilig en comfortabel regionaal fietsnetwerk. Het is goed om te zien dat de gemeente Montfoort en de provincie Utrecht samen optrekken in de verbetering van het regionaal fietsnetwerk.”

Toegang binnenstad verbeteren 
Wethouder Ten Hagen en gedeputeerde Schaddelee maakten vervolgens een wandeling door het centrum van Montfoort. Hier zijn plannen om voor wandelaars en fietsen de toegang van de binnenstad te verbeteren. Ten Hagen vertelt: “In 2020 heeft de gemeente Montfoort samen met haar inwoners, ondernemers en organisaties aan een uitvoeringsprogramma gewerkt voor het verbeteren van de toegankelijkheid van de binnenstad van Montfoort voor voetgangers en fietsers”. Dit plan is door de gemeenteraad vastgesteld. Montfoort is begin dit jaar gestart met de uitvoering van de eerste fase. Inmiddels, een half jaar later, heeft dit onder andere geresulteerd in het aanpassen van de verkeerscirculatie van de binnenstad. In overleg met direct omwonenden wordt een plan uitgewerkt voor de realisatie van extra parkeerplaatsen aan de rand van de binnenstad. Daarnaast wordt een herinrichtingsplan gemaakt voor de route Hofstraat, Om ’t Hof en Hofplein. Deze wegen maken deel uit van het regionaal fietsnetwerk en zijn ook onderdeel van een looproute van de bushalte naar het Yuverta college. Door herinrichting van de openbare ruimte wil de gemeente toegankelijkheid voor de voetgangers, de mindervalide en de veiligheid van de fietsers verbeteren.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022