StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:12-09-2021
Bijgewerkt op:12-09-2021 13:25

Waarschuwing voor buurtapp Nextdoor

Bron: Gemeente Montfoort
    

De politie waarschuwt voor de buurtapp Nextdoor wegens mogelijke identiteitsfraude. Pas op met het gebruik van buurtapps met welke voorwaarden je akkoord gaat. In Montfoort is een brief verspreid die de geadresseerde uitnodigt lid te worden van Nextdoor. 

Deze buurtapp is in opspraak vanwege mogelijke identiteitsfraude. De politie en de Consumentenbond vragen mensen alert te zijn bij het downloaden van de app. In de uitnodigingsbrief lijkt het namelijk alsof een buurtgenoot de oproep doet lid te worden. Er staat ook vaak een naam vermeld. Maar uit meldingen uit het hele land blijkt dat deze mensen vaak niet weten van het bestaan van de brief, laat staan dat ze die zelf hebben gestuurd. 

Buurtpreventiegroepen
De app lift mee op de populariteit van buurtpreventiegroepen op Whatsapp. "In de buurtapp delen we tips over lokale bedrijven en letten op de veiligheid in de buurt en willen buren met een hulpvraag verbinden met buren die hen kunnen helpen, en nog veel meer’’, valt in de uitnodigingsbrief te lezen. Maar wie zich inschrijft, verstrekt volgens de voorwaarden van het bedrijf ook allerlei persoonlijke gegevens. Volgens het tv-programma Opgelicht geven mensen die de app hebben gedownload toestemming hun persoonlijke gegevens te gebruiken voor promotionele doeleinden. Tot aan het posten van berichten uit naam van de gebruiker toe, die daar dus geen weet van heeft.

Uit heel Nederland klachten
Bij de politie in heel Nederland komen klachten binnen over de app. Mensen die zien dat hun naam zonder hun medeweten is gebruikt in de uitnodigingsbrief kunnen een melding maken bij de politie van mogelijke identiteitsfraude. De politie waarschuwt mensen vooral alert te zijn. Dat geldt voor Nextdoor, maar ook voor soortgelijke apps. Lees altijd goed de gebruikersvoorwaarden door. En let er vooral op welke persoonlijke gegevens je afstaat voor gebruik.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022