StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:26-04-2021
Bijgewerkt op:26-04-2021 21:25

Gemeente Montfoort gaat 430 woningen bouwen tot 2030

Bron: gemeente Montfoort
    

De achterstand in woningbouw in gemeente Montfoort gaat binnen tien jaar ingelopen worden. De gemeente heeft op basis van onderzoek naar de woningbehoefte bepaald dat er de komende tien jaar 430 woningen gebouwd moeten worden. We realiseren verschillende woningen, waarvan 30% sociale huurwoningen, voor verschillende doelgroepen. En houden we rekening met de modernste kwaliteitseisen.

We hebben een strategisch overzicht van woningbouwlocaties gemaakt, met een planning tot 2030. De ruimte om te bouwen is beperkt. Daarom gaan we niet alleen bouwen op plaatsen tussen de huidige woningen. Ook willen we bouwen buiten de bebouwde kom, op plaatsen die nu nog bestemd zijn voor landbouw. Alleen zo kunnen we voldoende woningen realiseren.

430 woningen in 2030

Hoe gaat de gemeente dit aantal halen? Op dit moment bevat het strategisch overzicht twaalf inbreidingslocaties in Montfoort en vier in Linschoten. Maar de gemeente haalt de opgave niet door alleen in de kernen van Montfoort en Linschoten te bouwen. Het is cruciaal om ook naar uitbreidingslocaties te kijken. Er zijn vier kansrijke uitbreidingslocaties. Hierover zijn we in gesprek met de provincie, die hiervoor haar goedkeuring moet geven. In totaal zijn nu ruim meer woningen gepland dan de 430 woningen. Dat doen we zodat we, zelfs als er iets tegenvalt, de opgave van 430 woningen in 2030 nog steeds halen

Woningen voor verschillende doelgroepen

Bij de planning van woningen houden we zoveel mogelijk rekening met de behoefte die er is voor verschillende doelgroepen. Voor zowel jong als oud als gezinnen en alles daartussen in. Voor  verschillende inkomens. Voor mensen die zorg nodig hebben, in meer of mindere mate. Voor ouderen die langer zelfstandig willen blijven wonen. Voor mensen met een handicap. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de verschillen die we ook bij onze inwoners herkennen.

Woningen die bijdragen aan een goed leefklimaat

We willen dat de nieuwe woningen die we gaan bouwen bijdragen aan een goed leefklimaat. We bekijken hoe we ze energiezuinig kunnen maken. Zonder gasaansluiting of met zonnepanelen. Ook kijken we verder, naar een omgeving die op het veranderende klimaat is voorbereid. En naar een omgeving die uitnodigt voor een wandeling en contact met elkaar. Tenslotte willen we dat de nieuwe woningen en hun omgeving passen bij de kwaliteiten van de directe bestaande leefomgeving.

Aan de slag

Van een idee tot de oplevering kost vaak vier tot tien jaar. Dit is afhankelijk van het plan, maar ook of het gesteund wordt door de samenleving of op veel bezwaar kan rekenen. Sommige projecten lopen al. Voor sommige kansrijke locaties gaan we plannen maken. De plannen die we nu ontwikkelen, zullen dus in de komende jaren uitgevoerd worden. Het voorwerk hiervoor is gedaan, in de vorm van een woonvisie, strategisch overzicht woningbouwlocaties en onderzoek naar de opgave voor wonen en zorg. Daarbij is een planning voor 10 jaar gemaakt, waarbij er rekening gehouden wordt met mogelijke tegenslagen. Na dit voorwerk, kan dus gestaag doorgebouwd worden in Montfoort en Linschoten.

Wethouder Ten Hagen (ruimtelijke ordening): “U ziet dat voor de toekomst van gemeente Montfoort veel nodig is. Vanaf een visie op wonen wordt een lang pad afgelegd. Er is onderzoek geweest naar mogelijke uitbreidingslocaties met een goede onderbouwing en als provincie en regio hierin meegaan bent u samen met ons aan zet. Het is een lange weg, maar stap voor stap komen nieuwe woningen dichterbij.”

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021