StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:20-07-2020
Bijgewerkt op:20-07-2020 09:52

De Groot wint tweemaal in Linschoten

Bron: Erik van Kordelaar.
    

Jaco de Groot (Kamerik) heeft de Installatiebedrijf van der Vaart Bokaal gewonnen in Linschoten. De wedstrijd verliep vergelijkbaar als tijdens de Van Vliet Caravans Cup, die woensdag al versprongen werd. In beide voorrondes moest hij nog zijn meerdere erkennen in zijn jongere concurrenten, maar in de finales ging hij daar nipt overheen.

De weersomstandigheden waren op zaterdagmiddag perfect voor het polsstokverspringen. Toch bleven de absolute topsprongen bij de senioren nog uit. De Groot wist uiteindelijk te winnen met 20.08 m. In de voorronde ging Thomas van Midden (Vlist) nog aan de leiding met 19.61 m, waarmee hij wel tweede bleef. De derde plaats was voor de leider van het De Samenwerking Klassement. Wilco van Amerongen (Benschop) kon zijn eerste sprong van 19.41 niet verder verbeteren.

Bij de dames is het dit seizoen stuivertje wisselen. In drie wedstrijden waren er drie winnaars en drie klassementsleidsters. Wendy Helmes (IJsselstein) heeft de leiderstrui in handen genomen met haar 14.14 m. Demi Groothedde (Jaarsveld) en Julia van Eijk (Haastrecht) werden tweede en derde met 13.76 en 13.50 m. Hiermee is er dit seizoen nog geen dame opgestaan die het gemis van de gestopte Dymphie van Rooijen (Oudewater) weet op te vangen.

Lucas van Eijk (Haastrecht) was de verrassing van de wedstrijd. Met een nieuw persoonlijk record in zijn eerste sprong van 19.88 m. won hij bij de junioren en had hij zelfs niet misstaan tussen de toppers van de senioren. Hierdoor moest zijn grote concurrent, Reinier Overbeek uit Benschop, al vanaf het begin risico nemen. Dit resulteerde in 19.58 m., een aantal natsprongen en uiteindelijk een tweede plek. Guus Hoogland (Montfoort) werd derde met een verdienstelijke 18.22m.

De jongens categorie is al het hele seizoen spannend en hoogwaardig. Roy Velis (Benschop) won met 18.07 m. Tweede werd Mark van der Horst (Schoonhoven) met 17.94 m. Harmen Timmerarends (Montfoort) behield zijn leiderstrui en werd derde met 17.55 m.

Tenslotte was er nog de meisjes topklasse. Suzanne Mulder (Vlist) won tot nu toe alles en daar kwam in Linschoten geen verandering in. Haar eerste sprong van 14.03 m. was al voldoende voor de winst. Laura Maaijen (Haastrecht) werd derde met 13.77 m. Op een gepaste afstand werd Lieke Stolwijk (Bodegraven) derde met 11.68 m.

Komende woensdag en zaterdag zijn de wedstrijden in Vlist.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Cross Roads


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021